Atlétika
Nemes Rita

Kitettek magukért az akadémisták

Publikálva: 2018.02.08 Frissítve: 2018.02.08 Karate

Remekeltek klubunk karatékái a Szocsiban rendezett korosztályos Európa-bajnokságon.

Nyolc versenyző képviselte az MTK-s színeket a Szocsiban rendezett korosztályos karate Európa-bajnokságon: Baranyi Zsófia, Benkő Zsófia, Czagány Dóra, Erdős Martin, Gyovai Roland, Fábián Csenge, Kiss Zsófi és Tamás Ferdinánd.

– Három éremben gondolkodtunk előzetesen, kettő lett belőle – kezdte Fischer Mihály, a kumitések edzője. – Czagány Dórán és Tamás Ferdinándon kívül még Baranyi Zsófitól reméltünk dobogós helyezést, ő az előző Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett. Nála nagyon kevés hiányzott az újabb éremhez, pici kis taktikai hibán úszott el a továbbjutása.

Ahogy a mester szavaiból kiderült, a két Brüll Alfréd akadémista, Czagány Dóra és Tamás Ferdinánd szállította az érmeket: egy-egy ezüstöt.

– Dóri – bár elég fiatalnak számít ebben a korosztályban, ez mindössze a második megmérettetése volt az U21-esek között – igen tapasztaltnak számít a világversenyek tekintetében. Kadetként is két érmet szerzett az Eb-n, juniorként is állhatott a dobogón. Amint 18 éves lett, már egyből ment felnőtt versenyekre is, Okinaván például érmet szerzett, és ennek a rengeteg tapasztalatnak köszönhetően sokkal érettebben, magabiztosabban versenyez a kortársainál – mesélte a büszke edző. – Ferdi szintén nagyon rutinos, neki ez volt az utolsó versenye ebben a korosztályban. Mentálisan és lélektanilag is érettebb a riválisainál, ez emeli ki a mezőnyből. Mindketten nagyjából készen állnak a felnőttek közti szereplésre, csak további rutinra van szükségük a fejlődéshez.

Hiába azonban a sikerek, nem ülhetnek sokáig babérjaikon karatékáink.

Tamás Ferdinánd legközelebb Dubajban lép tatamira, a Premier League versenysorozat következő állomásán, ahol a világranglista első 50 helyezettje méri össze a tudását. Ezt követően a tavaszi felnőtt Eb vár még ránk, ott kettejükön kívül Hárspataki Gábor és Sterck Laura indul még. Gábortól érmet várunk, illetve hogy kvalifikálja magát az Európa-játékokra, ehhez az első hatban kell végeznie. Ferdi csapatban fog indulni, ott nehéz jósolni, nem csak rajta múlik a szereplés, talán a legjobb nyolc közé jutás lehet reális cél.

Az MTK Budapest versenyzőinek szereplése a korosztályos Európa-bajnokságon:

Kiss Zsófi (kata, kadet) 7. hely
Fábián Csenge (kata, U21) az első körben búcsúzott
Benkő Zsófia (kumite, kadet, +54 kg) legjobb nyolc között búcsúzott
Baranyi Zsófia (kumite, junior, -59 kg) a második körben búcsúzott
Gyovai Roland (kumite, junior, +76 kg) 9. hely
Erdős Martin (kumite, U21, -75 kg) a második körben búcsúzott
Czagány Dóra (kumite, U21, -68 kg) ezüstérem
Tamás Ferdinánd (kumite, U21, -67 kg) ezüstérem

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!