Kézilabda
Andróczki Flóra

Kimozdítani a lányokat a komfortzónájukból

Publikálva: 2019.01.24 Frissítve: 2019.01.23 Röplabda

Tóth Gáborral beszélgettünk a Budaörs elleni összecsapás előtt.

A Budaörs kilenc ponttal van lemaradva mögöttünk, a Balatonfüreddel és a Gödöllővel küzd az első négybe kerülésért. Mennyire foglalkoztat, hogy az aktuális ellenfél milyen helyzetből várja az adott meccset?

Az ellenfelek taktikai feltérképezését leszámítva nem szoktunk sokat foglalkozni velük. Sokkal fontosabb, hogy mi tudjuk a dolgunkat az adott mérkőzésen. Ahogy korábban is említettem, a jelen helyzetünkben nem is az a legfontosabb, hogy milyen könnyű vagy nehéz meccs vár ránk, hanem hogy az előzetesen megbeszélt részfeladatokat ki, hogyan tudja végrehajtani. Ha ezek jól sikerülnek, az eredménnyel sem lesz gond. Így léptünk pályára a Gödöllő ellen is, és működött.

Milyen feladatokra kell gondolni?

Elsősorban arra törekszem, hogy kimozdítsam a lányokat a komfortzónájukból: legyen szó támadási irányokról, nyitásfogadási alakzatokról, bármiről. Látom az előrelépési lehetőségeket a játékunkban, ezekre fordítunk most nagy figyelmet. Az a cél, hogy a rájátszásban magabiztosabb csapatjátékot tudjunk produkálni.

Akkor ha jól értem a taktikai sokoldalúság elérése a cél?

Abszolút. A játék minden elemében.

Mennyire vevők erre a lányok? Nehéz őket kimozdítani a komforzónájukból?

A legkisebb változás is sok nehézséggel járthat, mi pedig számos téren előre szeretnénk lépni. Továbbra is azt gondolom, hogy a mi csapatunk fizikumához a gyors és kombinatív játék passzol, ehhez pedig sokszínű támadásbefejezések, nyitások, centertámadások kellenek.

2019. január 26. 17:00 Budaörsi DSE–MTK Budapest (NB I Liga, 16. forduló); Aramis SE Sportcsarnok (2040 Budaörs, Szabadság út 162.)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!