Atlétika
Magyari Zoltán

Kilencedik lett a magyar női kardcsapat Athénban

Publikálva: 2017.02.19 Frissítve: 2017.02.19 Vívás

Márton Anna nagyszerű egyéni aranyérme után csapatban nem sikerült a bravúr. Az athéni női kardcsapat Vk-versenyen az állandó rivális lengyelektől kikaptunk a nyolcaddöntőben, és ezt követően kilencedik lett a Garam Nóra, László Luca, Márton Anna, Záhonyi Petra összeállítású válogatott.

Az elmúlt két csapat Vk-n bravúrt bravúrra halmozva végzett a harmadik, illetve a negyedik helyen a magyar válogatott – most ez nem jött össze. A nyolcaddöntőben a számszerűséget tekintve sima, 45-31-es vereséget szenvedtünk Lengyelország csapatától. Az ellenfél a második körben húzott el, és növelte előnyét egészen a befejezésig. Tény, az előző nap fantasztikusat alkotó Márton Anna ezúttal – szemben az előző két csapatviadallal! – nem tudott vezéregyéniséggé válni, a 16 éves Pusztai Liza is hiányzott (!), de azért lehetett volna szorosabb a meccs. Ezúttal nem lett…

A folytatásra Gárdos Gábor vezetőedző pihenőt adott Pankának, így Garam Nóra, László Luca és Záhonyi Petra győzte le nagy küzdelemben 45-43-ra a fehéroroszokat, ami azért később néhány fontos „segédpontot” jelenthet a világranglistán. Azért később, mert a magyar csapat nem jutott ki a riói olimpiára, amelynek eredménye dupla ponttal számít a rangsorba, így igazából csak a nyári vb után lesz reális esély a feljebb zárkózásra. Mindenesetre az említett pontocskákat begyüjtötték a mieink. A 9-12. helyért már Panka is visszatért, és Petrával közösen szépen teljesítettek (Görögország, 45–37), majd a 9. helyért ugyanez volt a képlet. Panka és Petra vezérletével 45–36-ra nyertünk a spanyolok ellen, és ezzel az alsó ágat sikerült megnyernünk – mindez a kilencedik helyezést érte. 

Eredmények. Női kardcsapat világkupa, Athén, 22 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Lengyelország 31-45 (Záhonyi -2, Márton -6, László -6).

A 9-16. helyért: Magyarország-Fehéroroszország 45-43 (Záhonyi +2, Garam +2, László -2).

A 9-12. helyért: Magyarország-Görögország 45-37 (Záhonyi +9, Márton +8, László -9).

A 9. helyért: Magyarország-Spanyolország 45-36 (Márton +6, Záhonyi +3, Garam 0).

Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Korea, 3. Olaszország, …9. Magyarország (Garam Nóra, László Luca, Márton Anna, Záhonyi Petra).

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!