Atlétika
Szabó Beatrix

Kilátástalanul (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.01.27 Frissítve: 2019.01.27 Kosárlabda női

Újabb fontos meccsen újabb nagy pofonba szaladtunk bele. A Vasastól elszenvedett múlt szombati 35 pontos (45–80) vereség után most 31 ponttal (49–80) kaptunk ki a BEAC-tól.

Próbálunk pozitívak lenni, de nem sok jót lehet a szombaton történtekről írni. Pedig bennünket az MTK ultráinak köszönhetően hangos szurkolótábor támogatott végig – tényleg végig, még az utolsó dudaszó előtti percekben is zengett a szurkolása, holott akkor már rég reménytelen volt a helyzetünk –, az ellenféltől pedig fontos játékosok hiányoztak a horvát Jovana Mandic és Mérész Beatrix személyében, számunkra kedvező volt tehát a kiindulási helyzet. Aztán már a legeleje sem sikerült jól, egészen a negyedik percig kellett várnunk az első kosarunkra, amikorra a BEAC már öt pontnál járt. Persze ez a különbség még nem tűnt kétségbeejtőnek – de sajnos ahelyett, hogy csökkent volna, szinte végig folyamatosan nőtt, még egyenlíteni sem tudtunk egyszer sem.

A palánk alatt nem sikerült dominálnunk, holott azt hittük, ha valahol, ott van keresnivalónk, de a vendégek játékosai végig erőszakosabbak voltak a gyűrű közelében (is). És még így is egy magas emberünk nyújtotta a legjobb teljesítményt a tíz pontot és ugyanennyi lepattanót szerző Szabó Flóra révén – pedig neki sem ment jól, annál sokkal többet tud csapatkapitányunk, mint amit szombaton nyújtott –, ami sajnos még kevésbé vet jó fényt mezőnyembereinkre. Akik eleinte erőltették a hárompontos kísérleteket, de amíg a mieink pár pattanás után rendre kifelé perdültek, a fekete mezesek távoli próbálkozásai rendre beestek, az első negyed végén igazából ennek köszönhetően vezettek hét ponttal, a többi mutatóban kiegyenlített küzdelmet mutatott a statisztika.

Akkor még.

Aztán fokozatosan elhúzott a BEAC, és el kell ismerni, immár cseppet sem a szerencséje, sokkal inkább az MTK-énál egyre jobb produkciója okán. Játékukat stabil védekezésükre alapozták vendégeink, amivel szemben tanácstalanul, ritmustalanul és lassan passzolgattuk a labdát, a palánk alól kiszorulva többnyire a hárompontosvonalon, míg gyors támadásaink, leindításaink szinte egyáltalán nem voltak. Igaz, ahhoz labdaszerzések is kellenek, abból meg mindössze négyet sikerült összehoznunk negyven perc alatt, de amikor megvolt a labda, akkor sem tudtunk megindulni, jött inkább egy biztonsági passz hátra, és máris oda volt a lehetőség. Ismerjük el, semmilyen poszton nem tudtunk fogást találni a BEAC-on, ami a jövő(nk)re nézve is lehangoló.

Hogy mi lesz most…? Csoda lenne immár, ha el tudnánk kerülni az alapszakasz utolsó helyét.

Nagy Dóra: – Sajnos amíg a védekezésünkön nem tudunk javítani, addig nem fogunk tudni mérkőzést nyerni. Nagyon sajnálom a szurkolókat, akik kijöttek, hogy nem tudtunk egy jó mérkőzést játszani.

Végeredmény

MTK Budapest–ELTE BEAC Újbuda 49–80 (10–17, 12–20, 11–20, 16–23)

Statisztika

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!