Tenisz
Babos Tímea

Kikapott Horvátországban a magyar válogatott

Publikálva: 2019.05.30 Frissítve: 2019.05.30 Röplabda

A Takács Dorotival felálló magyar női röplabda-válogatott szerdán 3-1-re kikapott Varasdon a házigazda horvát csapattól az Európa-liga arany divíziójának második fordulójában.

A tavaly ezüstérmes, az augusztusi, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar válogatottból ezúttal Bodovics Hanna, Dégi Barbara, Miklai Zsanett és Pallag Ágnes maradt ki. Az első fordulóban a házigazda horvátok 3-2-re nyertek Ausztria vendégeként, míg a magyarok 3-1-re verték a franciákat Nyíregyházán.

A két csapat a tavalyi El-sorozatban is találkozott, akkor mindkét alkalommal a hazai pályán szereplő együttes nyert: Magyarországon 3-1-re, Horvátországban 3-2-re győzött a házigazda.
Az első szettben a horvát válogatott akarata érvényesült: a vendéglátók nagyobb hatékonysággal támadtak, a magyarok pedig többet hibáztak, így Sándor Renáta és Németh Anett vezérletével hiába jöttek fel a hajrában egy pontra, a hazaiaké lett a nyitófelvonás.
A második játszmát is a rivális kezdte jobban, ám a magyarok jó nyitásaiknak, és az ezekből vezetett támadásaiknak köszönhetően fordítottak, a hajrát pedig négypontos előnnyel kezdték (17-21). A többet hibázó horvát csapat nem adta fel, egyenlített, ám az utolsó labdamenetek megint Szakmáry Grétáék szája íze szerint alakult, így egyenlítettek.
A harmadik szettre ezúttal is több helyen változtatott csapatán Jan De Brandt, így például Sándor és Szakmáry helyére a bajnok Vasas ütőjét, Török Katát, valamint az MTK Budapestben játszó Takács Dorotit küldte be. A magyarok egy ideig ebben a felállásban is tartották a lépést ellenfelükkel, de 11-11 után megtorpantak, ráadásul egyre többet rontottak, a horvátok így könnyedén szerezték meg ismét a vezetést.
A negyedik játszmára nem változtatott a magyarok szövetségi kapitánya, és bár rosszul kezdte a játszmát – ötpontos hátrányban is volt –, az egyre bátrabban játszó Török vezette nemzeti csapat a hajrá előtt utolérte riválisát (18-18). A felvonás utolsó szakaszában a Békéscsabán légióskodó Lucija Mlinar, valamint a Bajnokok Ligája-döntős olasz Coneglianóban játszó Samanta Fabris ponterős játékának köszönhetően megint a horvátok domináltak, így megnyerték a közel kétórás mérkőzést.
Az El-ben három csoportban zajlanak a küzdelmek, a kvartettek első helyezettjei csatlakoznak a házigazda horvát válogatotthoz a június 21-22-i varasdi négyes döntőben. Amennyiben a B csoportot a horvát együttes nyeri, akkor a három csoport legjobb másodikja kerül még elődöntőbe.

Horvátország–Magyarország 3:1 (21, -22, 17, 21)

A további program:

Június 1. 18:00 Franciaország–Magyarország; Harnes
Június 8. 15:00 Magyarország–Horvátország; Kaposvár 
Június 12. 17:55 Ausztria–Magyarország; Graz 
Június 15. 15:00 Magyarország–Ausztria; Nemzeti Közszolgálati Egyetem 

(Forrás: MTI)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!