Kézilabda
Dakos Noémi

Kijózanító pofon (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.05.07 Frissítve: 2017.05.07 Kézilabda

Hazai pályán szenvedett vereséget az MTK Budapest női kézilabdacsapata.

MTK Budapest – Ipress Center-Vác 23-33 (11-16)
Elektromos Csarnok, 200 néző
Vezette: Herczeg, Südi

MTK Budapest: Putz, Hlogyik – Tóth E. 7, Nyikolajenko 1 (1), Szádvári 1, Slakta 1, Horváth D., Márton G. 1, Kovács G., Blaubacher 1 (1), Dakos 2, Termány 4, Hosszu, Háfra 5, Gorilszka, Frankovics
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Ipress Center-Vác: Arenhart, Balog J. – Radoszavljevics 3, Soós V. 7, Hámori 1, Farkas V. 1, Kácsor 2, Sziráki 1, Vukcsevics 1, Jovetics 5, Bagi, Szondi 1, Basics 5, Temes 4 (2), Helembai 2
Vezetőedző: Szilágyi Zoltán

Kiállítások: 8, ill. 10 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 2/2
A mérkőzés alakulása: 6. perc: 1-4, 14. p.: 5-7, 21. p.: 8-10, 27. p.: 11-13, 39. p.: 13-18, 45.p.: 15-22, 53. p.: 18-30

A K&H női kézilabda liga 23. fordulójában az ötödik helyen álló Ipress Center-Vác látogatott az MTK Budapest otthonába. Szilágyi Zoltán sérülés miatt nem számíthatott Alexandra Priscila do Nascimentóra, míg a túloldalon Jelena Abramovics és Stranigg Zsófi nem állt Golovin Vlagyimir rendelkezésére. A kék-fehérek dolgát tovább nehezítette, hogy szerdán kellett pótolniuk a 22. fordulóból elhalasztott, Siófok elleni bajnokijukat.

A szombati találkozó rajtját a vendégek kapták el jobban: öt perc után már három gól volt a váciak előnye, meg is őriztek a játékrész végéig – nem kis részt Barbara Arenhart bravúrjainak köszönhetően. A kék-fehérek rendkívül dekoncentráltan, pontatlanul játszottak támadásban, és sajnos a saját kapujuk előtt sem bizonyultak kellően határozottnak. Golovin Vlagyimir hiába kért időt kétszer is az első félidőben, érdemben nem változott a játék képe, sőt, a hajrában végül le tudta szakítani ellenfelét a Vác (11-16).

A második játékrész első tíz percében még tartani tudta a lépést ellenfelével az MTK Budapest, ám ekkor egy 8-1-es váci rohamot követően végleg eldőlni látszott a találkozó. Szilágyi Zoltán tanítványai továbbra is lendületesen, dinamikusan, míg a kék-fehérek egyre hitehagyottabban játszottak. Ha mindez nem lett volna elég, egy ártalmatlannak tűnő szituációt követően az egyébként hét gólig jutó Tóth Eszter is a végleges kiállítás sorsára jutott, így az utolsó két és fél percet már a lelátóról követhette (23-33).

Az MTK Budapest veresége ellenére is tartja nyolcadik helyét a tabellán. Most két hét pihenő vár a kék-fehérekre, akik legközelebb május 19-én, Kisvárdán lépnek pályára.

Szilágyi Zoltán:Nagyon örülök a kettő pontnak, és főleg annak, hogy igazán motivált volt a csapat hatvan percen keresztül. Ez utóbbinak külön örülök, mivel már korábban eldőlt, se előrébb, se hátrébb nem végezhetünk a tabellán. Végig jól működött a védekezésünk, és ehhez párosult kiváló kapusteljesítmény Barbara Arenhart részéről. A támadójátékunk az első félidőben még időnként akadozott, de a második félidőben már rendre be tudtunk találni átlövésekből.
Golovin Vlagyimir:Az akarással ezúttal nem volt gond, de fejben nem voltunk itt. Buta hibákat vétettünk, és ez megpecsételte a sorsunkat.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!