Atlétika
Krizsán Xénia

Kijárt már a pihenés (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2019.08.15 Frissítve: 2019.08.15 Vívás – kard

Szatmári András a világbajnoki ezüstérem után jól megérdemelt pihenőjét tölti.

Uborkaszezonnak nem neveznénk augusztus első felét, mondjuk inkább úgy: jól megérdemelt pihenjőjüket töltik ezekben a napokban válogatott vívóink, és a mesterek. A nemzetközi versenynaptár véglegesítése után az augusztus 22-i elnökségi ülésen fogadhatja el az elnökség a 2019–2020-as idény teljes versenynaptárát, és aztán szeptember közepétől indul be ismét a szezon, a kadét- és juniorkorosztályok válogatóival, Magyar Kupa-fordulóival.

Az erre történő felkészülések vélhetően már augusztus második felében elkezdődnek, a legjobbak azonban egyelőre szabadságukat töltik a hosszú és izgalmas idény után. A Magyar Vívó Szövetség klubunk kiválóságát, Szatmári Andrást is megkérdezte, miként tölti a szabadnapjait.

Kétszeres vb-ezüstérmes kardozónk a „magyar tengert”, azaz a Balatont választotta kikapcsolódásul.

A mi fegyvernemünk zárta elsőként a világbajnokságot, ezért házigazdaként mi szerveztünk egy-két estén közös kikapcsolódást a többi nemzettel közösen. Túlzásba nem vittük, de ez afféle hagyomány, ritkán vagyunk együtt a versenyeket követően, és jó ilyenkor kikapcsolódni kicsit. Örültem a médiaérdeklődésnek is, nem érzem tehernek ilyenkor a nyilatkozatokat, ez ugyancsak része a sportnak, és jó, hogy idehaza a vívásra jut figyelem. Aztán ahogy lehetett, kocsiba ültünk, és a Balatonon rendezkedtünk be. Itt pihenünk a menyasszonyommal és a kutyánkkal, és ez a sok utazás után számomra a lehető legjobb kikapcsolódás. A pihenés szeptemberig tart, és aztán, remélem, hosszú szezon vár ránk, hiszen az olimpiát július végén rendezik meg Tokióban.

Forrás: hunfencing.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!