Atlétika
Nagy Marcell

Kifizetődött a kemény munka

Publikálva: 2018.01.17 Frissítve: 2018.01.16 Vívás – tőr/párbajtőr

Fóris Erikával beszélgettünk vívó pályafutása legeredményesebb évét követően.

Fantasztikus évet zárt Fóris Erika, klubunk vívója: két bronzérmet szerzett a világbajnokságon, ezüstéremmel zárt az országos bajnokságon, a világkupáról pedig aranyéremmel a nyakában térhetett haza.

– Relatíve későn, 2012-ben kezdtem csak el vívni, eredetileg úsztam. Hosszú évekbe telik, hogy a sok gyakorlás, iskolázás meghozza a gyümölcsét. Mostanra jutottunk el oda, hogy az eredményeken is meglátszik a sok befektetett munka – vélekedett Erika, akit épp edzés előtt csíptünk el egy rövid beszélgetés erejéig. – Most már egyéniben is elvárás, hogy táblára kerüljek, ez korábban bravúrnak számított.

A női párbajtőr-, illetve tőrcsapattal szerzett világbajnoki bronzérmeknek köszönhetően újabb elismerések jöttek: a 60. Év Sportolója gálán a Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Fóris Erika, Krajnyák Zsuzsanna, Veres Amarilla összetételű női kerekesszékes vívóválogatottat választották 2018 az év fogyatékos csapatának.

Egy héttel a díjátadó előtt szűkítették a jelöltek sorát, de nem tudtuk, milyen esélyekkel várhatjuk a díjátadót, mivel ebben a kategóriában egy kalap alá veszik a szervátültetetteket, siketeket, speciális olimpikonokat, parasportolókat – nehéz az összevetés. Maga a gála – a kerek évforduló miatt – rendkívül nagyszabású volt, nagyon tetszett a műsor, és a díjátadót követő fogadás is emlékezetesre sikerült.

Hiába azonban a remek szereplés és az elismerések, nincs sok idő az ünneplésre: számos verseny, többek között az Európa-bajnokság vár Fóris Erikáékra.

Egy hónap múlva az egri világkupaverseny lesz az első megmérettetés, aztán március közepén irány Pisa, majd nyár elején Varsó – sorolta Éva. – Az év legfontosabb eseménye pedig az őszi, olaszországi Európa-bajnokság, ahol minimum a dobogó a cél.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!