Taekwondo
Patakfalvy Luca

Kiestünk a kupából (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.12.05 Frissítve: 2018.12.09 Labdarúgás

Semmi sem sikerült Ajkán.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése

FC Ajka–MTK Budapest 2-1 (1-1)

Ajka, Ajkai Városi Sportcentrum, 1000 néző

Vezette: Kovács J. Zoltán (Becséri, Bede)

Gólszerző: Nagy (40., tizenegyesből), Horváth (68.) illetve Kanta (8., tizenegyesből)

Sárga lap: Nagy (61.), Balogh (85.), Kovács (90+4) illetve Vogyicska (34.), Gengeliczki (39.), Schäfer (81.), Gera (90+2)

FC Ajka: Balogh – Köles, Pákai, Erdei, Csemer – Molnár (Illés, 67.), Kovács, Kenderes, Csizmadia, Horváth (Nagy Erik, 90.) – Nagy Mihály (Pavlitzky, 88.)

Vezetőedző: Schindler Szabolcs

MTK Budapest: Horváth (Varga, 45.) – Ikenne-King (Gera, 64.), Gengeliczki, Szelin, Katona – Kulcsár, Vogyicska, Pintér, Kanta, Farkas (Schäfer, 64.) – Torghelle

Vezetőedző: Feczkó Tamás

A Magyar Kupa 8. fordulójában az NB III Nyugati csoportjának listavezetőjének, az FC Ajkának az otthonába látogattunk. A találkozó előtt csapatkapitányunkat, Kanta Józsit köszöntötte az ajkai klub, hiszen Józsi itt kezdett el futballozni még általános iskolás korában.

Együttesünknek három visszatérője is volt: Ikenne-King a kezdőben, Deutsch és Korozmán pedig a cserepadon kaptak helyet. Az első lehetőségig a 7. percig kellett várni: Kanta fejelt vissza Farkas elé jobb oldali beadást követően, ugyan a lövést blokkolta a védelem, Vogyicska lecsapott a labdára, a hátvédek szabálytalanul állították meg, így tizenegyest rúghattunk. A labda mögé Kanta állt oda, és higgadtan lőtt a kapuba.

A 23. percben megduplázhattuk volna az előnyünket: Torghelle lépett ki a lesvonalról jó ütemben, azonban kiszorított helyzetből centikkel a bal felső mellé lőtt. Ezt követően az Ajka próbálkozott távoli lövéssel, Horváth azonban szépen hárított.

A 27. percben Kanta passzolt jó ütemben Kulcsárhoz, aki kiválóan fordult meg, a befejezése azonban nem sikerült. A 39. percben labdaszerzés után Nagy Mihály vezethette rá Gengeliczkire a labdát, aki szabálytalanul állította meg a tizenhatoson belül a támadót, büntetővel jöhetett tehát az Ajka. A sértett végezhette el a tizenegyest, és flegma mozdulattal löbbölt a hálóba. Újabb lehetőség egyik oldalon sem adódott a félidőben, így döntetlennél mentünk a szünetre.

A második játékrészre kapust cseréltünk: Horváth – aki az első félidőben csúnyán ütközött az egyik hazai támadóval – helyett Varga érkezett. A félidő első lehetősége Kulcsár előtt adódott, azonban a hazai hálóőr lábbal hárította az éles szögből eleresztett kísérletet.

Ugyan többet volt nálunk a labda, és a játék az Ajka térfelén zajlott, nem igazán tudtunk jelentősebb gólhelyzeteket kialakítani. A 68. percben jött a hidegzuhany: a jobb oldalon vezetett támadást a zöld-fehér alakulat, majd a labda Horváth elé került, aki kapásból óriási gólt akasztott 22 méterről Varga kapujába.

Az utolsó húsz percben mindent egy lapra feltéve támadtunk, amiben Schäfer és Gera becserélése is segített. A 78. percben Katona lépett be a tizenhatoson belülre, visszagurításával Kulcsárt kereste, viszont nem volt pontos a labda.

A 86. percben Gera tört be a tizenhatoson belülre, a labda Kulcsár lábánál landolt, kapáslövése picit ment a kapu fölé. Az utolsó utáni pillanatokig próbálkoztunk, de az Ajka foggal-körömmel védekezett végig, így nem sikerült betalálnunk, búcsúztunk a kupától.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!