Atlétika
Nemes Rita

Kiemelt jelentőségű a holland bajnokság

Publikálva: 2015.03.12 Frissítve: 2015.03.12 Taekwondo

Szerda éjjel indult útnak Eindhovenbe, a holland nyílt bajnokságra a magyar küldöttség, melynek tagjai Nagy Nikolett, Lipcsei Claudia, Patakfalvy Csenge és Patakfalvy Luca, az MTK sportolói is. A túrán a fontos világranglista pontok bezsebelése mellett, a kadet, junior és felnőtt válogatott célja, hogy éles helyzetben gyakorolja a tanultakat, és kellőképpen felkészüljön az idei világversenydömpingre. A háromnapos megmérettetés pénteken kezdődik.

– Olyan versenyzők utaznak Hollandiába, akik tavaly már bizonyították, érem- vagy pontszerzésre esélyesek – adott helyzetjelentést, a szerdai kiutazás előtt a válogatott edzője, Tóth Balázs.

– A világ egyik legnagyobb, háromnapos világranglista versenyére rengetegen érkeznek, mert kiemeltek a pontszámok, az első helyezett például nem tíz, hanem húsz pontot kap. Kontinensenként egy ilyen viadal van évente. Szeretném, ha ebben a helyzetben tudnák gyakorolni a tanultakat, és a világversenyeken majd kamatoztatnák az itt szerzett tapasztalatokat.

Idén a felnőttekre olimpiai súlycsoportos Eb, világbajnokság és az Európa Játékok vár, de lesz Universiade, U21-es, junior és kadet Európa-bajnokság is. A szakvezető elárulta, Kotsis Edina, Gonda Ivett és Lipcsei Claudia utazik majd a március végi, olimpiai súlycsoportos Európa-bajnokságra.

– Mind a hárman külön készülnek, és a kontinenstorna jó szintfelmérő lesz számukra, amely persze főpróbaként is illik a májusi világbajnokság elé. – összegzett Tóth mester.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!