Kézilabda
Andróczki Flóra

Kiélezett mérkőzés elébe nézünk

Publikálva: 2018.10.17 Frissítve: 2018.10.17 Kézilabda

Rendkívül fontos rangadó vár női kézilabdacsapatunkra Budaörsön.

A K&H női kézilabdaliga 6. fordulójában csapatunk a Moyra-Budaörs Handball otthonába látogat.

Pénteki ellenfelünk első öt bajnokijából mindössze egyet nyert meg, igaz, meglehetősen nehéz sorsolása volt: alulmaradt a Békéscsabával, a Győrrel, a Kisvárdával és az FTC-vel szemben, legutóbb pedig legyőzte az Eszterházy SC-t.

Mi hat meccsen négy pontot gyűjtöttünk: legyőztük az Egert és a Mosonmagyaróvárt, kikaptunk az előző szezon három dobogósától (Győr, FTC, Érd), illetve az Alba Fehérvár KC-tól – rendhagyó körülmények között.

A két csapat legutóbbi, egymás elleni mérkőzését Mihály Attila együttese nyerte 33-30-ra: ez volt az első alkalom a párharc történetében, hogy két pontot szerzett ellenünk a Budaörs.

A hazaiak legeredményesebb játékosa az 5 meccsen 23 gólig jutó Dávid-Azari Fruzsina, míg nálunk Karnik Szabina a házi gólkirály, 34 találattal.

Felemás formában van a Budaörs, Szöllősi-Zácsik Szandra kiesése megnehezítette a dolgukat – vélekedett Golovin Vlagyimir. – Hazai pályán biztos erősek lesznek, minden bizonnyal ezúttal is végig kiélezett lesz a mérkőzés, és a hajrában dől majd csak el a két pont sorsa. Nagy iramot diktál a Budaörs, előszeretettel alkalmazzák a lerohanásokat, nem véletlen, hogy a Győrnek is 30 gólt tudtak lőni.

A pénteki mérkőzésen Hargitai Gábor és Markó Gábor fújja a sípot.

2018. október 19. 17:00 Moyra-Budaörs Handball–MTK Budapest (K&H liga, 6. forduló); BVUSS (2040 Budaörs, Hársfa utca 6.)


Az MTK Budapest kézilabda-szakosztályának támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!