Taekwondo
Salim Omar

Ki kell jönnie a rengeteg munkának

Publikálva: 2017.07.06 Frissítve: 2017.07.06 Úszás

A budapesti vizes vb-re készül Kozma Dominik, az MTK Budapest gyorsúszója. Vele beszélgettünk arról, mennyire várja a hazai rendezésű világversenyt, illetve hol tart a felkészülésben.

– Jól sikerült a főpróba, 100 gyorson győztesen szálltál ki a medencéből a legutóbbi versenyeden Olaszországban.

– A Sette Colli szabadtéri verseny az egyik kedvencem, így örültem a sikernek. A vb-t megelőző terhelés miatt fáradtnak éreztem magam, de szerencsére így is sikerült a leggyorsabbnak lennem. Az időeredményem nem volt világrengető, de jó úton járok, hogy elérjem a 47.9-et, amire már én is azt mondanám, hogy rendben van. Szerintem a 100-as győzelem elsősorban a technikámnak volt köszönhető, mert a kemény vb-felkészülés miatt 200-ra azért érezhetően elfogyott a szufla. 

– Az a bizonyos 47.9 összejöhet akár a budapesti vb-n?

– Nagyon remélem, nálam jobban senki nem örülne neki. Eléggé lefogytam, jól mennek az edzések, úgyhogy remek formában érzem magam.

– Hogyan alakult a felkészülésed?

– Az alap az volt, hogy 6-7 kilométert leúsztam naponta. Volt néhány „könnyített nap”, amikor versenykörülményeket szimuláltunk és a versenytávomat kellett teljesíteni többször egymás után, pár perces pihenőkkel. A rövid szünetekben hasizom- és medicinlabdás gyakorlatok színesítették a programot. Mellette természetesen a rajt- és fordulógyakorlatok sem maradhattak el. Most a felkészülés utolsó szakaszában a robbanékonyság élesítése, a sprintgyakorlatok a legfontosabbak.

– Mennyire várod a világbajnokságot? Izgulós típus vagy?

– Nem voltam soha izgulós típus, inkább a versenyek túlgondolása jellemző rám. Éjszaka becsukom a szemem és fejben úszom a távot. Ez nem a legjobb, mert sok energiát felemészt. A munka bennem van, mindent megtettem a sikeres szereplésért, úgyhogy már csak ki kell hoznom magamból, amit tudok.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!