Kézilabda
Farkas Johanna

Kezdődik, kezdődik

Publikálva: 2017.05.07 Frissítve: 2017.05.07 Labdarúgás női

Női labdarúgó bajnoki döntő a Ferencvárosi TC és az MTK Hungária FC részvételével.

Május 8-án és 15-én méri össze tudását az aranyéremért a női labdarúgó Jet-Sol Liga élén végzett két együttes. A két győzelemig tartó párharc első találkozójára a Kocsis Sándor Sportközpontban, a másodikra az Új Hidegkuti Nándor Stadionban kerül sor.

Vasárnap a mérkőzés időpontjában tartott edzést Szabados György, az MTK Hungária FC vezetőedzője.

– Már az is nagy dolog, hogy fiatal csapatunk döntőt játszhat – kezdte a szakember. – Az kétségtelen, hogy a Ferencváros – elsősorban idegenlégiósainak köszönhetően – az előrejátékban előttünk jár, de ez nem jelenti azt, hogy feltartott kézzel kezdjük a bajnoki döntőt. Azt mondtam a lányoknak, hogy örömfocival koronázzák meg egész éves teljesítményüket a Bihari úti első meccsen, és majd meglátjuk, hogy ez mire elég. Ha kevés, akkor sincs baj, hiszen van még egy meccs egy hét múlva, ráadásul az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, ami tovább emeli a párharc második fordulójának jelentőségét.

Idén a Ferencváros jelentős fölényét hozta a bajnokság, a zöld-fehérek egy kivételével az összes meccsüket megnyerték, egyetlen vereségüket még ősszel, a Viktória otthonában szenvedték el, 95-15-ös gólkülönbségük ugyancsak tiszteletet parancsol. Az MTK Hungária FC-t az alapszakaszban 3-0-ra és 3-1-re, a rájátszásban 1-0-ra és 8-3-ra verte a Fradi, ennek megfelelően a döntőben is Dörnyei Balázs csapata számít az esélyesnek. Az MTK Hungária FC utóbbi hetekben mutatott formájára sem lehet panasz, idén csak a Ferencvárostól szenvedett vereséget bajnoki mérkőzésen a hatszoros bajnok, és immár 14 éve folyamatosan a bajnoki dobogón végző kék-fehér együttes. A zöld-fehérek már bezsebeltek egy trófeát a szezonban, a Magyar Kupát sorozatban harmadszorra hódították el, éppen a bajnoki döntő második mérkőzésének helyszínén, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Női labdarúgó Jet-Sol Liga bajnoki döntő 1. mérkőzés:
2017. május 8. 16:00 - Kocsis Sándor Sportközpont
Ferencvárosi TC - MTK Hungária FC


A találkozóra a belépés ingyenes, a szurkolók a 15.00 órás kapunyitást követően érkezési sorrendben foglalhatják el az ülő- és állóhelyeket a létesítmény befogadóképességének határáig. A hazai szurkolók a Szállás utca felől, míg a vendégdrukkerek a Horog utca felől juthatnak be a mérkőzésre. A bajnoki döntő mérkőzéseit az M4 Sport élőben közvetíti.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!