Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Kezdődik a rájátszás

Publikálva: 2017.04.07 Frissítve: 2017.04.07 Kosárlabda női

Szombat délután újra a BEAC otthonában lépnek pályára női kosárlabdázóink. A tét egyre nagyobb, a kiesés elkerüléséért harcolnak áprilisban a lányok.

Az alapszakasz végeztével, a 9., 10., 11. helyen zárt csapatok oda-visszavágós helyosztói kezdődnek hétvégén. Első körben az MTK Budapest női kosárlabdacsapata a BEAC Újbuda otthonába látogat.

Fővárosi riválisuk ellen, az idei szezonban még nem tudtak nyerni Nagy Dóra tanítványai, azonban a tavasszal induló rájátszás mindig egészen más játékot hoz.

Éppen ebben bíznak a Városmajorban is, hiszen a két budapesti együttes meglehetősen más stílust képvisel, ami az alapszakasz két mérkőzésén már megmutatkozott. A női kosárlabda NB I legfiatalabb keretét magáénak tudó – az országos junior döntőt megnyerő – BEAC előszeretettel rohan át minden ellenfelén. A gyors támadásvezetés, a fiatalos lendület a csapatok mindkét ide találkozásakor győzelmet ért.

Legutóbb, hazai környezetben bár támadásban sikerült felvenni Zsovár Orsiéknak az újbudai fiatalok ritmusát, a 88-74-re elvesztett mérkőzés inkább a védelmi megingásokon, az ellenfél lelassításának hiányán múlott.

A Gabányiban tett decemberi látogatásuk után tehát nagyot léptek előre a lányok, akkor történetesen 54 dobott ponttal zártak, a festékben 20 pontig jutó Barnai Judit vezetésével 70-et szóró BEAC ellen.

A center pozíció csakugyan kulcsfontosságú lehet ezúttal is idegenben, azonban mint azt nemrég, márciusban bizonyította riválisunk, távolról is jól célzó fegyvereik vannak. Összesen 11 hárompontost értékesíttek – remek hatékonysággal – a Városmajorban, melyeket a magas emberekhez hasonlóan, szintén meg kell fékezni a győzelem érdekében.

A bajnokság ezen szakaszához érkezve sok faktornak lesz egészen más szerepe a mérkőzések végkimenetelében. Az egymásra készülés talán kevésbé, mint inkább az aktuális napi forma, szituációk minél precízebb átlátása, megoldása lesz hangsúlyos, melyben az MTK Budapest sok csatát megélt, rutinosabb magja igazán fajsúlyos lehet.

BEAC Újbuda – MTK Budapest Női kosárlabda NB I Play-out 1. forduló

Április 8. 16:00 Gabányi Sportcsarnok 1116 Budapest Hauszmann Alajos utca 5.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!