Kézilabda
Dakos Noémi

Kezdődhet a párharc!

Publikálva: 2018.04.23 Frissítve: 2018.04.23 Röplabda

Női röplabdacsapatunk a Vasas Óbudát kell hogy felülmúlja, ha a következő szezonban az Extraligában akar szerepelni.

Lelkesen készülünk a Vasas elleni, az Extraligába való jutásért vívott párharcra. Jókay Zoltán tanítványai a Kaposvárral szemben maradtak alul, és végeztek a felsőház hatodik helyén.

– Egyik ellenfél sem könnyebb, mint a másik. A kaposvári csarnok paraméterei miatt ott például nagyon nehéz lett volna röplabdázni, de a Vasas, az Vasas – vélekedett Tóth Gábor. – A nevük kötelezi őket a jó szereplésre. Nagy várakozással tekintek a párharc elé, nem lesz könnyű dolga egyik félnek sem.

A leendő ellenfél feltérképezése folyamatosan zajlik, de vezetőedzőnk már nagyjából tudja, mi vár tanítványaira.

– A Vasas magas csapat. Magasabbak nálunk és a Kaposvárnál is. A somogyiak rendkívüli fegyelmezettséggel, jó taktikával és stabil mezőnymunkával tudták kompenzálni ezt. Mi is erre készülünk, nincs is más utunk, mint hogy a mezőnyben minél stabilabbak legyünk.

Vezetőedzőnk számára az osztályozókkal sem ér véget a munka, a frissen kinevezett Jan de Brandt mellett fog másodedzőként dolgozni a válogatottnál.

– A szövetségi kapitánnyal folytatott négyszemközti beszélgetést követően kaptam a felkérést. Jókay Zoltánnal és Nacsa Gáborral együtt leszek a válogatott másodedzője. A mi feladatunk, hogy minden téren segítsük a kapitány munkáját.

Meghívót kapott a válogatott bő keretébe – tartalékként – Kovács Lilla is.

– Mindig örülök, ha valamelyik lány ily módon előtérbe kerül – mondta Gábor. – Szeretném, ha ez a szám tovább nőne a jövőben: több fiatal játékosunk is van, aki megállná a helyét a válogatottban. Ha bekerülnek ebbe a vérkeringésbe, olyan tapasztalatokra tehetnek szert, amelyet a jövőben is tudnak kamatoztatni.

A pénteki mérkőzésen Szabó Péter és Suba István fújja a sípot.

2018. április 27. 19:00 Vasas Óbuda–MTK Budapest; Folyondár Sportközpont

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!