Karate
Sterck Laura

Kezdjük az évet!

Publikálva: 2017.01.14 Frissítve: 2017.01.14 Kosárlabda női

Rövid téli szünete után visszatér a női kosárlabda NB I, vele az MTK Budapest női kosárlabdacsapata. A lányok kiegyensúlyozott, örömteli sikert arattak 2016 utolsó bajnokiján a PINKK Pécsi 424 ellen otthon, a győzelem esélye ezúttal is ott lóg a levegőben.

Vasárnap este, vendégként, a fővárosi riváls Vasas Akadémia ellen kell Nagy Dóráéknak talpon maradniuk, ami nem tűnik sem könnyű, sem lehetetlen feladatnak. Igen, a vezetőedzői feladatok ellátása továbbra is a szakosztály igazgatója kezében maradt, a lányok legnagyobb örömére.

Bár a legutóbbi bajnoki győzelem talán valamelyest már feledésbe merült, azért remek hangulatba hozta a keretet, és ugyan voltak egészségügyi nehézségei a csapatnak az elmúlt hetekben, kijelenthető, hogy pazar állapotban, önbizalommal vághatnak neki az MTK-s kosarasok újabb kiemelt fontosságú erőpróbájuknak.

Ugyan tétmérkőzést közel egy hónapja játszottak a lányok, az élet nem állt meg a Városmajorban, a csapat önbizalmának láthatóan jót tettek a szezonközi változások, a dinamikájában intenzívebb edzések az óév utolsó mérkőzésein már meg is látszottak.

Októberben emlékezetes csatát vívott egymással a két fővárosi együttes, akkor pontgazdag találkozón 80-78-ra a Vasas tudott győzni, kik jelenleg is, a még utolsó rájátszást érő nyolcadik helyen tanyáznak.

Igor Szkocsovszki csapata remekül kezdte a szezont, legutóbb azonban, karácsony előtt éppen a Városmajorban vereséget szenvedő PINKK Pécsi 424 húszpontos vereséget mért rájuk. A Vasas ezzel némileg kényszerhelyzetbe került, hiszen így a bajnokság hátsó négyeséből – Vasas Akadémia, PINKK Pécsi 424, MTK Budapest, BEAC Újbuda – az alapszakasz során maradék két ellenfelüket mindenképp le kell győzniük, ha rájátszást érő helyüket meg kívánják tartani.

Ennek fényében az átigazolási időszak lejárta előtt szerződtettek is, meglévő három légiósuk mellé újabb külföldi játékos érkezett Pasarétre. A pár éve Pécsett és Szekszárdon már bemutatkozó, 26 éves szerb hátvéd Latinka Dusanics minden bizonnyal a piros-kékek egyik újabb fegyvere lesz.

Érkeztével feltételezhetjük, hogy az eddigi Csolics, Dúl, Bacsvarova, Rochel négyes utolsó, még hiányzó láncszemét találták meg. Ez a felállás azonban relatíve alacsony szerkezetet sejtet, így jócskán felértékelődhetnek az 1-1-ek, minden esetleges magasságbéli főlényt fontos lesz pontokra váltani.

Minden jel újabb szoros meccset, igazi rangadó hangulatot ígér, egyaránt győzelem a célja mindkét fővárosi klubnak. Izgalmas negyven perc vár a lányokra, de ha mentalitásában, lendületében a nemrégiben megismert céltudatos, fegyelmezett játékukat nyújtják, jó esélye lehet a vendéggyőzelemnek.

Január 15. vasárnap 18:00: Vasas Akadémia – MTK Budapest

1026 Budapest Pasaréti út 11-13

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!