Atlétika
Nagy Marcell

Kezd beérni a gyümölcs

Publikálva: 2015.06.27 Frissítve: 2015.07.02 Vízilabda

Az olimpiai bajnok, Kósz Zoltán vezette vízilabda-szakosztály ismét bizonyított. Az MTK 1888 felnőtt férfi vízilabdacsapata megnyerte az OB II-es bajnokságot, így ősszel, egy osztállyal feljebb, az OB I/B-ben folytathatja

Az olimpiai bajnok Kósz Zoltán és a vb-bronzérmes, Petőváry Zsolt évek óta működteti az ifjú pólósok nevelésére és úszásoktatásra szakosodott egyesületét Szentendrén és Leányfalun. Ez a KOPÉ UVSE. (Bár nevük hasonlít, de nem az újpesti utánpótlás-nevelő egyesületre vonatkozik, hanem az Úszó-, Vízilabda Sportegyesületet jelenti, előbb jegyezték be a klubjukat, mint az újpestiekét)

Néhány éve, az ország egyik legszebb uszodájában, a szentendrei Vizes Nyolcasban beszélgettünk Sydney ötkarikás bajnokával. Akkor tűnt fel, hogy az egyesület honlapján Kemény Ferenc örökérvényű mondása szerepel mottóként: „Nem vízilabdázókat nevelünk, hanem embereket, akik mellesleg kiválóan vízilabdáznak”. Kérdésünkre, hogy miként választották a mottót, 2013 áprilisában Kósz így válaszolt:

– Ő ikonikus alakja a magyar vízilabdának, azon belül az utánpótlás-nevelés a kisujjában van, magam pedig rengeteget köszönhetek neki, csakúgy, mint társam Petőváry Zsolt. Amikor ideológiát kerestünk, akkor szinte egyszerre jutott eszünkbe ez a mondat. Érdekesség, hogy őt nem kérdeztük meg, csak akkor, amikor már kint volt az oldalon és persze a rá annyira jellemző módon elzárkózott attól, hogy használhassuk, de később néhány hátbavágás közepette rábólintott, sőt elmondta, hogy örül a dolognak, így maradhatott a mottó a címoldalon – fogalmazott Kósz Zoltán.

Nos, két évvel később immáron az MTK nevét viselő vízilabda-szakosztály elérte eddigi legnagyobb sikerét. A korábban a Budapest Bajnokságból induló felnőtt együttes megnyerte az OB II-es bajnokságot, és feljutott az OB I/B-be.

A rájátszás befejezése után a szakosztályelnök így értékelt:

– Főleg a Kaposvár elleni meccs volt szikrázóan kemény, akkor még ők is versenyben voltak a végső győzelemért. De fejben erősebbek voltunk, jobban bírtuk a tétet. A második találkozón fegyelmezett örömjátékot láttunk, amire egész évben vártunk. Mindkét mérkőzésen nagyon akartuk a győzelmet, végig a bajnoki cím megszerzése lebegett a szemünk előtt. Pecz Gábor, edző joggal lehet büszke csapatára. Az OB II megnyerésével elnyertük az OBI/B-ben való indulás jogát. Irány a másodosztály – zárta mondandóját Kósz.

A bajnokság története:

Az MTK 1888, 15 mérkőzésből, 14 győzelemmel megnyerte az alapszakaszt, így elsőként jutott a rájátszásba.

Rájátszás az 1-4. helyért:

Az első forduló eredményei:

MTK 1888 – MVLC Miskolc 18-10 (6-2, 6-3, 3-2, 3-3)
MTK 1888 – Kaposvári VK 5-8 (3-1, 1-4, 1-2, 0-1)

A második forduló eredményei:

Szegedi UVTE – MTK 1888 6-12 (2-4, 1-1, 2-4, 1-3)
MVLC Miskolc – MTK 1888 8-11 (1-4, 2-3, 1-2, 4-2)

A harmadik forduló eredményei:

Kaposvári VK – MTK 1888 4-9 (3-3, 1-5, 0-1, 0-0)

MTK 1888: Király – Ercse (2), Hajdu, Kammerer, Víg (1), Pintér, Páncsics (1), Nyemcsók, Szávai, Balogh (5), Tislér, Tusa, Eged, Kákonyi.

Szegedi UVTE – MTK 1888 9-16 (2-5, 2-4, 2-3, 3-4)

MTK 1888: Kákonyi – Ercse (1), Hajdu (1), Kammerer, Víg (1), Pintér (1), Páncsics, Szávai (2), Balogh (8), Tislér, Tusa (2), Eged, Szabolcsi.

Ezzel az MTK 1888, 6 márkőzésből 5 győzelemmel megnyerte a rájátszást és az OB II-es bajnokságot, így feljutott az OB I/B-be.

A keret: Bajkai Bence, Balogh Zoltán, Both Marcell, Bozsoki Bence, Buzás Gábor István, Csomáli László, Czurkó Marcell, Eged Dániel, Ercse Norbert, Gesztesi Márk, Gillich Koppány, Gönczy Dominik, Gönczy Donát, Hajdu Lóránt, Hegyi Lehel, Herczeg Bálint, Huber Lél, Kákai Kristóf, Kákonyi András, Kálló Krisztián, Kammerer Bence, Kánai Marcell, Karakas Károly, Kerekes Bálint, Keszthelyi Boldizsár, Király Levente, Kiss  Kevin, Kovács Domokos Péter, Kükedi Márton, Laczkó Levente, Láng András, Marosi Botond, Miklós  Máté György, Molnár Gergő, Molnár Tamás, Néda Tamás, Nyemcsók Kristóf, Osztrovszky Péter, Páncsics Mirkó, Pellicano Gabriel, Petrik András, Pintér Béla Luyi, Somlyay Miklós, Somogyi Áron, Szabolcsi Áron, Szalai  Zoltán, Szávai Károly, Szponi Dániel, Szporni Bence, Tislér András, Turcsányi Tamás, Tusa Márk, Vagyoczky Zalán, Varga Benedek, Vég Marcell, Vig Zsombor, Wetzel Ákos, Zerinváry Farkas Lőrinc. 

A szakmai stáb: Pecz Gábor, Kósz Zoltán, Petőváry Zsolt

 



 

 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!