Karate
Sterck Laura

Kevés hiányzott a győzelemhez

Publikálva: 2020.02.19 Frissítve: 2020.02.19 Kosárlabda női

Szoros mérkőzésen kaptunk ki a BEAC otthonában.

Női amatőr NB I, 16. forduló
ELTE-BEAC Újbuda–MTK Budapest 54-50 (17-13, 12-17, 18-14, 7-6)
Gabányi László Sportcsarnok
statisztikai lap

Női kosárlabdacsapatunk a bajnokság 16. fordulójában a 4. helyen álló ELTE-BEAC Újbuda együtteséhez látogatott. A 3. fordulóban, hazai pályán 77-58-as vereséget szenvedtünk budapesti riválisunktól, nem mi voltunk tehát az összecsapás esélyesei.

Ennek ellenére az első negyedben végig kapaszkodtunk, és mindössze négy pont volt a hátrányunk az első tíz perc végén. (17-13)

A második játékrészben még egy lapáttal rá tudtunk tenni: a védekezésünk jól működött, és a támadójátékunk is feljavult, így a nagyszünetben egy ponttal vezettünk. (29-30)

A térfélcsere után sem tudott meglépni egyik csapat sem, a záró etap előtt három ponttal ment a hazai gárda (45-42).

Ugyan a hajrá az újbudaiaknak sikerült jobban, és 54-50-es győzelmet arattak, csapatunk megmutatta, rengeteget lépett előre a bajnokság kezdete óta.

Nagy Dóra: – Nagyon jó meccset játszottunk a BEAC ellen, főleg azt figyelembe véve, hogy hazai pályán mi történt. Nyerhető volt a találkozó, de nem dobtunk elég hatékonyan ahhoz, hogy győzelmet arassunk. Tizenkét másodperccel a vége előtt mindössze két pont volt a különbség, tehát picit fájó a vereség, azonban az előző meccshez képest rengeteget fejlődtünk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!