Kézilabda
Kobela Tamara

Kettős siker 500-on is

Publikálva: 2019.01.12 Frissítve: 2019.01.13 Rövidpályás gyorskorcsolya

Megállíthatatlan a testvérpár Dordrechtben.

Liu Shaoang megnyerte pályafutása első Európa-bajnoki címét, mivel az 500 méter fináléjában a leggyorsabbnak bizonyult a hollandiai Dordrechtben zajló rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság szombati napján. Bátyja, az 1500 méteren győztes Liu Shaolin Sándor ezúttal ezüstérmes lett. A fiatalabbik Liu fivér korábban öt ezüst- és egy bronzérmet nyert a kontinensviadalokon.

A második magyar arannyal biztossá vált, hogy ez lesz minden idők legjobb magyar Eb-szereplése, az eddigi csúcsot a 2017-es, torinói viadal jelentette egy arany- és öt ezüstéremmel, míg Dordrechtben már két-két arany- és ezüstérmet nyertek a magyar versenyzők.

A férfi fináléban a 20 éves Liu Shaoang az első, míg 23 esztendős bátyja a harmadik pozícióból indulhatott. Az első rajtnál előbbi kiugrott, másodjára pedig nagy csatát vívott Pavel Szitnyikovval, de végül megtartotta éllovas pozícióját az első kanyarban, sőt az orosz riválist Liu Shaolin is megelőzte. Liu Shaoang győzelmét innentől semmi sem veszélyeztette, de testvérének alaposan meg kellett küzdenie az ezüstért, ugyanis egy ízben Szitnyikov egy pillanatra visszaelőzte, de a kanyar-kijáratnál kisodródott, így végül Liu Shaolin is meg tudta őrizni második helyét.

– Nagyon elégedett vagyok mindkét távval. Nincs annál jobb érzés, mint együtt állni a testvéremmel a dobogón – összegzett a tőle megszokott tömörséggel Liu Shaoang.

Klubunk egyetlen női indulója, Bácskai Sára Luca a negyeddöntőben búcsúzott 500-on, így a 15. lett.

A szombati program a váltók elődöntőivel végződött, ahol a lányok a futamban második hellyel, míg a fiúk futamgyőztesként jutottak a döntőbe.

Forrás: MTI, kép: Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség/Fiák Blanka

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!