Atlétika
Krizsán Xénia

Kettős győzelem a Nyitra ellen (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.09.15 Frissítve: 2018.09.15 Kosárlabda női

Pénteken és szombaton szlovák élvonalbeli csapatot láttak vendégül női kosarasaink.

Egymás után két edzőmérkőzést vívott női kosárlabdacsapatunk a pénteken Budapestre érkező BKM UKF Nyitra ellen. A szlovák élvonalbeli együttes korábban játszott, az NB I-ben szereplő ellenfeleink ellen, így jó erőfelmérőnek számított a pénteki és a szombati két nemzetközi edzőmérkőzés.

A születésnapját éppen hétvégén ünneplő Süle Krisztina mindkét találkozón hiányzott, hiszen a 3X3-as válogatottal Romániában szerepelt az Európa-bajnokságon.

Nagy Dóra csapata hamar magához ragadta a kezdeményezést, már az első negyed felénél tíz pont fölé jutottunk. Előnyünket elsősorban védekezésünknek köszönhettük, lepattanókból, szerzett labdákból gyorsan sikerült indulni. Szabó Flóra hibátlan mezőnymutatóval, a csapat pedig 23-8-as állással zárta az első etapot.

Flóra centerpárja, Hegedűs Janka is remekelt, különösen, hogy harmadik számú magasemberünk, Wéber Fruzsina hamar kidőlt fejsérülés miatt. A lendületes, heves játék első félidejében 21 pontosra nőtt a különbség.

A folytatásban remekül segítették a ponterős centereket kiegészítőembereink. Koch Dóra és Czirják Noémi is hasznos játékot nyújtott a pálya mindkét oldalán. Nem forgott veszélyben a győzelmünk, még az utolsó, egálra végződő negyedben sem.

MTK Budapest – BKM UKF Nyitra 80-46 (23-8, 17-11, 26-13, 14-14)

Pontszerzőink: Pusztai Sára 5 pont, Szeitl Vanessa 2, Koch Dóra 10, Szabó Flóra 19, Hegedűs Janka 19; Czirják Noémi 9/3, Gróf Tímea 6, Bernáth Réka 5/3, Baksa Bettina 4, Wéber Fruzsina 1

Szombat délelőtt – már Fruzsi nélkül – jöhetett a „visszavágó”, ami kissé nehezebben indult. Az előző este fáradtsága ráült a csapatra, 7-4-es szlovák vezetést követően azonban minden megváltozott. Újra a dinamikus center duónk, Flóra és Janka szállította pontjainkat.

Szorosabban alakult a teljes első félidő, rövid pihenő után Nagy Dóra rendezte a sorokat és a fejeket. Újra elővettük agresszív, egységes védekezésünket, mely a leghasznosabb fegyvernek bizonyult. Gyors ellenakciókkal ismét magabiztos győzelmet arattunk.

BKM UKF Nyitra – MTK Budapest 40-76 (9-14, 11-18, 9-26, 11-21)

Pontszerzőink: Pusztai Sára 2, Szeitl Vanessa 3/3, Koch Dóra 10, Szabó Flóra 22, Hegedűs Janka 16/6; Czirják Noémi 10, Bernáth Réka 5/3, Schiroky Szonja 5, Baksa Bettina 2, Gróf Tímea 1

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!