Vívás – kard
Szatmári András

Kettőből kettő

Publikálva: 2020.02.03 Frissítve: 2020.02.03 Sakk

Mindkét együttesünk sikerrel járt.

MTK Budapest I.–Maróczy SE 7,5-4,5

Az eredmény reális a partik alapján, de azért az összeállítás láttán többet reméltünk. Első táblásunk, Viktor Matviishen minden játszmája élmény. Elég vadul megtámadta rutinos nagymester ellenfelét, gyalogokat áldozott, és időzavarban sikerült egy szabadgyalogot védhetetlenül futtatnia. A második táblán Sulypa nagymester hosszú, küzdelmes partiban kapott ki ifjú, nagyon magas értékszámú ellenfelétől. Kállai Gábor visszatért egyik kedvenc, régi varijához, és pontos játékkal remizett. Juhász Kristóf a tőle megszokott erőteljes és pontos pozíciójátékkal semmi esélyt nem hagyott ellenfelének.  Siegfried Baumegger szépen, nyugodtan túljátszotta ellenfelét, és pontos végjátékvezetéssel nyert. Juhász Ármin kisebb pozícióelőnybe került, de ez nem volt érvényesíthető. Halász Tamás gyalogáldozattal jó játékhoz jutott, és elég biztosan nyert. Marosi Levente sokáig nyomorgatta ellenfelét, jobban állt, de a végét nem lehetett megnyerni. Gehér Koppány kettős gyalogáldozattal esélyeket akart kapni az ellenfél királya ellen, de támadását könnyen visszaverték és vesztett. Öngüt Tamás Günes állása sokáig egyenlőnek látszott, de aztán időzavarban a sötét felülkerekedett. Juhász Ágoston gyalogáldozatos támadásában nemigen bizakodtunk, de Ágoston nagyon kevés idővel is gyilkos folytatást talált, és a fiatal, tehetséges Megyszai Balázsnak csak a feladás maradt. Egyed Judit dinamikus támadójátékkal, magabiztosan nyert.

A forduló után négyes holtversenyben állunk a hatodik helyen, és a hátralevő ellenfeleket tekintve reálisnak látszik a bennmaradás.

MTK Budapest II.–Fót 7,5-4,5

Az első táblán leült ellenünk Kovács Zsolt, aki legutóbbi partiját 2012-ben játszotta, és bár Csonkics Tünde jól állt a megnyitás után, végül veszített. Téglás Balázs kiegyenlített állásban adta partiját remire. Fodor Balázs jól állt, szellemesen bonyolított, aztán valahogyan a parti végén elvesztette a fonalat, ezzel a meccset is. Sultan Csubakov apró pozícióelőnyét kívánta érvényesíteni, de közben aktív játékot engedett ellenfelének, és ő is vesztett. Virág Bálint ügyesen játszotta túl a Fót legjobb ifijét. Kovácsy Barnabás biztosan használta ki vetélytársa bizarr állásfelépítését. Tóth-Katona Tamás rendkívül zavaros partiban sokáig a vesztéshez igen közel egyensúlyozott, de végül remire mentett. Molnár József jól állt, de pozíció-, majd gyalogelőnye nem volt nyerhető. Botlik Béla erélyesen játszva nem adott esélyt, és sötéttel is nagyon biztosan nyert. Haszon Kamilla a tőle megszokott robbanékony támadójátékkal zúzta szét ellenfele védelmét. Czumbel Péter először gyalogot, majd tisztet, végül játszmát nyert. Ifjabb Farkas Ottónak sem okozott nehézséget a teljes egység begyűjtése.

Két hét múlva következik a Honvéd elleni rangadó. Ha nem kapunk ki, akkor közel kerülünk a bajnoki címhez.

---

Szombaton diákolimpiai csapatküzdelmek zajlottak. A Pest megyei döntőn Tóth Lili a nagykátai fiúcsapat első tábláján, Kiss Inez az érdligeti lánycsapat első tábláján ért el százszázalékos eredményt, csapataik pedig bajnokként kerültek az országos döntőbe.

Kovácsy Barnabással az első táblán, Budapesten bajnoki címet szerzett a Radnóti Gimnázium. Mögöttük ezüstérmes a Fazekas (az újrakezdő Csontos Dáviddal), harmadik pedig az Eötvös lett (Czumbel Péterrel és Koltai Dórival). A lányok közül a Fillér utcaiak (Deák Zsófi, Bedő Luca és Dickmann Luca), valamint a Lauderesek (Koltai Anna és Csikós Gabi) jutottak be.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!