Karate
Sterck Laura

Két ponttal távozott a Győr (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.09.17 Frissítve: 2017.09.17 Kézilabda

A nagyarányú vereség ellenére voltak biztató momentumok.

MTK Budapest – Győri Audi ETO KC 25-40 (9-21)
Elektromos Csarnok, 300 néző
Vezette: Altmár, Horváth M.

MTK Budapest: Terenyi, Hlogyik – Tóth E. 5, Karnik 5 (3), Sallai 4, Szádvári, Slakta 2, Valovics 1, Kovács G. 3, Mód 1, Dakos, Gorilszka 3, Blazsek 1
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Győri Audi ETO KC: Kiss É., Grimsbø – Hansen 6, Mørk 5, Görbicz 1 (1), Oftedal 5, Amorim 6, Tomori 2, Groot 1, Broch 9, Fodor 1, Bódi 3, Varga Emőke
Vezetőedző: Ambros Martín

Kiállítások: 4, ill. 2 perc
Hétméteresek: 5/3, ill. 1/1
A mérkőzés alakulása: 4. perc: 2-3, 11. p.: 2-8, 17. p.: 2-13, 23. p.: 5-15, 27. p.: 5-18, 38. p.: 14-25, 45. p.: 16-32, 52. p.: 19-35, 56. p.: 22-36

A K&H női kézilabdaliga második fordulójában a bajnoki címvédő Győri Audi ETO KC érkezett az Elektromos Csarnokba. Ambros Martínék tavaszi látogatása alkalmával remek játékkal rukkolt elő az MTK Budapest, így mindössze öt góllal győztek a vendégek.

Golovin Vlagyimir sérülés miatt továbbra sem számíthatott Lana Frankovicsra, Stranigg Zsófiára és – bár már ott volt a keretben – Termány Ritára.

Bár a találkozó első gólja Tóth Eszter nevéhez fűződött, eleinte sokszor a siófoki meccsre hajazott a kezdés, igaz, ezúttal nyoma sem volt az ott tapasztalt megilletődöttségnek. A Bajnokok Ligája címvédő Győri Audi ETO elképesztő iramot diktált már az első percektől kezdve, a kék-fehérek pedig – bár szemmel láthatóan nagyon igyekeztek kiköszörülni a múlt héten esett csorbát – nem tudták felvenni a ritmust. Nem könnyítette meg a dolgukat, hogy Kiss Éva ihletett formában védett, a túloldalon pedig Yvette Broch szórta a gólokat. A félidőben tizenegy találat volt a vendégek előnye, volt mit megbeszélni a szünetben.

A második játékrészre – csakúgy, mint Siófokon – egy egészen más MTK Budapest érkezett: Golovin Vlagyimir együttese a tetemes hátrány ellenére sem adta fel, alaposan megnehezítve a győriek dolgát. Hlogyik Petra jól szállt be, de például Sallai Nikolett is a megilletődöttség legcsekélyebb jele nélkül tette a dolgát, és dobott négy gólt a BL-győztesnek. A Győr ellen szerezte első NB I-es gólját a hajrában lehetőséghez jutó Blazsek Alexandra is, aki a nyáron került fel a junioroktól.

A találkozó végül 40-25-ös győri győzelemmel ért véget, de a második félidőben mutatott játék bizakodásra adhat okot. Az MTK Budapest legközelebb csütörtökön, az Érd Arénában lép pályára.  

 
 
 
 
 
 
 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!