Taekwondo
Salim Sharif

Két helyszínen is bizonyítottunk

Publikálva: 2019.10.24 Frissítve: 2019.10.23 Rövidpályás gyorskorcsolya

A hétvégén két versenyen is jégre léptek rövidpályás gyorskorcsolyázóink.

Az utánpótlás és az olimpiai kerettel készülő versenyzőink közül nyolc sportolónk állt rajthoz az olaszországi Bormióban rendezett, Alte Valtellina Trophy elnevezésű nemzetközi versenyen, melyen összesen több mint 270-en indultak a különböző korcsoportokban.

A viadal az elmúlt évekhez hasonlóan igen magas színvonalú volt. Korcsolyázóink több alkalommal is megdöntötték egyéni rekordjaikat, ami jelezte, hogy felkészülten érkeztek a versenyre. A junior „A” fiúk és a senior férfiak korcsoportos váltóiban sikerült dobogóra állni a magyar csapatnak, amelyben az MTK Budapest korcsolyázói meghatározó szerepet töltöttek be.

Összetett eredmények

Junior „B” fiúk

Zhang Dominik 18.

Junior „A” lányok

Varga Regina Eszter 17.

Junior „A” fiúk

Szász Attila 17.

Talabos Attila 18.

Bontovics Balázs 22.

Szigeti Ádám 25.

Senior férfiak

Vajda Balázs 21.

Tiborcz Dániel 26.

Junior „A/B” váltó - 3. hely (Talabos, Szász, Szigeti, )

Senior férfiak váltó - 3. hely (Bontovics,Tiborc,Vajda)

Junior „A/B” lány váltó - 4.hely (Verga Regina Eszter)

A junior „C” és „D” korcsoportos versenyzőinknek is fontos viadalt rendeztek a hétvégén Benatky nad Jizerou-ban, ahol a Danubia Series versenysorozat első állomására került sor több mint 260 sportoló részvételével.

A versenysorozat végső állomása a korosztályos Európa-kupa, ahova a három megmérettetést követően, az összetett első nyolc helyezettje jut ki, tehát a pontok gyűjtögetése volt a legfőbb cél.

A versenyen induló négy korcsolyázónk nyolc alkalommal javította meg valamely távon egyéni legjobbját. Igen szép eredmények születtek, hiszen Dobrán Flóra magabiztosan nyerte meg az 1500 és az 500 métert, valamint az összetett versenyt, amely nagyon fontos lépés ahhoz, hogy biztosítsa helyét a legjobb nyolc között a végső összesítésben.

Szigeti Dóra 1000 méteren a harmadik helyet szerezte meg, és összesítésben 4. helyen végzett. Imre Patrik 1500 méteren állhatott fel a dobogó 3. fokára, és összetettben az 5. helyezést érte el. A junior „C/D” női váltónk mindössze hat tizeddel lemaradva a dobogóról lett 4. a 13 váltó közül.

Összetett eredmények:

Junior „D” lány:

Szigeti Dóra 4.

Görgényi Antónia 14.

Junior „C” lány:

Dobrán Flóra 1.

Junior „C” fiú:

Imre Patrik 5.

Junior „D/C” lány váltó - 4.hely (Szigeti, Dobrán, Görgényi)

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!