Kézilabda
Szőke Szonja

Két győzelem, egy vereség (VIDEÓ)

Publikálva: 2017.04.28 Frissítve: 2017.04.28 Sakk

Szépen szerepelt a sakkszakosztály a budapesti felnőtt csapatbajnokság 10. fordulójában.

Lezajlott az utolsó előtti forduló a Budapesti csapatbajnokságban, két magabiztos győzelem és egy kisarányú vereség volt mérleg. Az I. osztályban továbbra is vezet az MTK Budapest, de előnyünk mindössze egy pontra olvadt a Fabulon vártnál nagyobb győzelmének köszönhetően. A II. osztályban a BEAC befogott minket a 6. helyen, de ez sok mindenen nem változtat. A III. osztályban az ezúttal 12 ifivel felálló MTK V. újabb győzelmével, és az MLTC botlásával már aligha csúszik le a dobogóról, és azt se bánjuk nagyon, hogy a papíron jóval erősebb Honvéd meglépett picit.

MTK Budapest III. – BEAC II.: 8-4

Hihetetlen, de mindhárom csapatunk az előre kihirdetett összeállításban ült le. Pontosak és szervezettek voltunk, csapatvezetőink Balla Attila és Szép Janó ma elégedettek lehettek.

Az MTK III. a nem tipikusan felszálló ágban levő, de még mindig masszív és erős BEAC II-vel csapott össze. Sikerült szép különbséggel győzni, de ez nem biztos, hogy elég lesz a bajnoki címhez.

Az első táblán Halász Tamás némi taktikai csetepaté után biztosan győzött. Balla Attilának hosszan kellett játszania, de már a megnyitástól kezdve pozícióelőnyben volt. Dudás Eszter, Szente-Varga Fruzsina és Laza Szabolcs kijátszott, küzdelmes, hullámzó partiban remizett. Terbe Juli nehéz varit választott, és tapasztalt ellenfele kihasználta pontatlanságát. Mark Lyell biztosan nyert, tanulságos végjátékban. Vitályos Marci kedvenc megnyitásában lerohanásos villámgyőzelmet aratott. Molnár József mindent megpróbált, de ifjú matematikus ellenfele nagyon szigorú volt. Fodor Péter a megnyitásban gyalogot áldozott, majd szép és eredményes támadást vezetett ellenfele királyállása ellen. Czumbel Péter eljutott a nyerés küszöbére, de nem tudta gyalogelőnyét értékesíteni. Michael Yip gyanús bonyodalmak után némi szerencsével nyert.

MTK Budapest IV. – BEAC III.: 5,5 - 6,5

Az MTK IV. minimális különbséggel kikapott ugyan, de derekasan helytállt. Az első táblán Terbe Zsuzsi mélyen átgondolt ellenjátékkal győzött neves geometriaprofesszor ellenfele ellen. Tóth-Katona Tamás mindent megpróbált, de elért kis előnye nem volt elég a nyeréshez. Ványa János ígéretes álláshoz és támadáshoz jutott, de sajnos később az ő királya került bajba. Gehér Koppány ellenfele nem jött el. Gehér László kisebb pozícióelőnye csak döntetlent eredményezett, csakúgy, mint Gehér József gyalogáldozata. Kemény Vagyim hősies, aktív védekezéssel mentette remire játszmáját. Weszely György már a megnyitásban nyerő pozíciót ért el, biztosan győzött. Fodor Kornél ötletesen játszott, de ellenfele vezérszárnyi játéka hamarabb jött, mint az ő királyszárnyi támadása. Forgács András remekül küzdött, a rosszabból jobb végjátékot csinált, de megnyerni nem tudta. Gervai András előnyösnek látszó anyagi megoszlás mellett királyállásának gyengeségén vérzett el. Kalocsai László nem tudta tartani végjátékát erős ellenfele ellen.

Pestszentimrei SK – MTK Budapest V.: 4-8

Tapasztalt, de nem túlságosan erős ellenfélhez látogatott legfiatalabb csapatunk. Kis túlzással a versenyhelyszínre eljutás a Nyugati pályaudvari vágányzárral és a címjegyzékben pontatlannak tűnő házszámmal nehezebb volt, mint a csapatmeccs megnyerése. Minden táblán ígéretesnek látszott a helyzet a nyitás után, elég hamar 4-0-ra vezettünk. Végül minden parti eldőlt, sajnos az esetek harmadában nem mifelénk. Márta Dominik, Juhász Ágoston, Birovecz Jordán, Virág Bálint, Varga Boldizsár, Róna András, Dán Anna és Wallis János nyertek.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!