Atlétika
Krizsán Xénia

Két forgatókönyv között

Publikálva: 2019.04.30 Frissítve: 2019.04.30 Röplabda

Balatonfüreden búcsúzunk a 2018/19-es szezontól.

Az Extraliga kvalifikációs körének 10., azaz utolsó fordulójában csapatunk a Szent Benedek-Balatonfüred otthonába látogat. A mieink már biztosan az Extraligában kezdik a következő szezont, ám mégsem lesz tét nélküli a szerdai összecsapás: ha számunkra kedvezően alakul az egy nappal korábban rendezett Jászberény–Kaposvár mérkőzés, akár még az első helyen is végezhetünk a rájátszásban.

Több forgatókönyv létezik – szögezte le vezetőedzőnk, Tóth Gábor. – Ha bármilyen arányban nyer a Kaposvár, mindenképpen a második helyen végzünk. Amennyiben azonban a Jászberény nyer 3:0-ra vagy 3:1-re, visszacsúszunk a harmadik helyre – igaz, így másnap a Balatonfüred legyőzésével felléphetünk az első helyre. Ha 3:2-re nyer a Jászberény, pontegyenlőség alakul ki, és előz a Berény. Lényeg a lényeg, ha lesz esélyünk megszerezni szerdán az első helyet, mindent meg fogunk tenni érte.

Szerdai ellenfelünk, a Szent Benedek-Balatonfüred az alapszakasz meglepetéscsapata volt, sok fejtörtést okoztak az ellenfeleknek, többek közt minket is le tudtak győzni februárban. A rájátszásba érkezve már kicsit fáradni látszik Milodanovics Andrea együttese, ráadásul sérülések is sújtották a csapatot, így bármi megtörténhet szerda este, és az ellenkezője is.

Két fáradt csapat találkozik szerdán, minden bizonnyal a motiváció fog dönteni. Sok nehézsége adódott a Balatonfüred előtt a rájátszásban, megsérült az irányítójuk, ami nagyban befolyásolja a játékukat. Ettől függetlenül nagyon komolyan kell venni őket – nyomatékosította vezetőedzőnk. Ha a keddi eremény számunkra kedvezőtlenül alakul – azaz nem marad esélyünk megszerezni az első helyet –, minden bizonnyal az eddig kevesebb játékidőhöz jutó játékosaink bizonyíthatnak majd a Szent Benedek Gimnáziumban.

A szerdai mérkőzésen Éri Gergely és Nagy Lajos fújja a sípot.

2019. május 1. 18:00 Szent Benedek-Balatonfüred–MTK Budapest (Extraliga kvalifikációs kör, 10. forduló); Szent Benedek Gimnázium

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!