Atlétika
Nagy Marcell

Két bronz, két ezüst (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.09.04 Frissítve: 2017.10.03 Atlétika

Vasárnap is jól szerepeltek atlétáink.

Vasárnap zárult a 4. magyar atlétikai szuperliga döntő és a serdülő magyar liga a Lantos Mihály Sporttelep Atlétikai Centrumában. Az eseményt megelőzően Somogyi János, a döntő sportigazgatója elmondta, csupán a jó idő kell ahhoz, hogy remek versenyt lássunk. Ugyan a hideg, esős időjárás nem kedvezett az atlétáknak, ám így is kiváló színvonalúra sikerült a rendezvény.

Az MTK Budapest serdülő atlétái közül Hornácsik Gréta volt az első, aki rekortánra lépett. A fiatal rúdugró 320 centiméteres eredménye a harmadik helyre volt elég Scheidler Réka és Kulcsár Boglárka mögött.

Őt követte Nagy Marcell, aki távolugrásban indult, és első, 582 centiméteres próbálkozásának köszönhetően sokáig vezette a versenyt. Végül hiába javított egy centimétert utolsó ugrásával, a negyedik helyen végzett.

A felnőtteknél először a rúdugróinknak szoríthattunk, és Szűcs Krisztina révén itt is bronzéremnek örülhettünk. Szűcs éppen klubtársát, Szabó Diána Rozáliát megelőzve kaparintotta meg a harmadik helyet 382 centiméteres kísérletével.

Deutsch Domonkos képviselte egyesületünket, és 185 centiméteres ugrásával a nyolcadik helyen végzett a bivalyerős mezőnyben, ahol a nyíregyházi Bakosi Péter 215-el diadalmaskodott.

Mindeközben Magyari Zoltán idei legjobbját érte el gerelyhajításban, ami a világbajnoki induló Rivasz-Tóth Norbert mögött a második helyre volt elég.

A nap másik MTK-s ezüstjét Krizsán Xénia szerezte meg, aki hárompróbában Zsivoczky-Farkas Györgyi mögött a második helyen végzett. Xéni súlylökésben a második legjobb volt, magasugrásban a harmadik, a nyolcszázat pedig utcahosszal nyerte a mezőny előtt. Szintén az MTK Budapest színeiben indult Szabó Beatrix, Marosi Viktória és Veres Bernadett, akik a 4., 5., és 6. helyen zárták a hárompróba-versenyt.

A Magyar Telekom nagyvonalú támogatásának köszönhetően rendkívül színvonalas versenyt sikerült tető alá hozni.

Az serdülő eredmények ITT, a felnőtt eredmények pedig ITT érhetőek el. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!