Atlétika
Krizsán Xénia

Készen állunk a világbajnokság 2023-as megrendezésére

Publikálva: 2020.07.13 Frissítve: 2020.07.13 Karate

Az egész világot érintő koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztották az idei felnőtt karate-világbajnokságot. A vb-t eredetileg 2020. november 17. és 22. között rendezték volna Dubajban, de a járványhelyzet okozta bizonytalanság miatt a Karate Világszövetség, a WKF úgy döntött, hogy a versenyt 2021. november 16-tól 21-ig rendezik meg. A halasztás érinti a 2022-es magyarországi vb-t is, amelyre így 2023-ban kerülhet sor Budapesten.

A Magyar Karate Szakszövetség készen áll rá, hogy a tervezettnél egy évvel később, 2023-ban rendezze meg a világbajnokságot – hangsúlyozta dr. Mészáros János. Az MKSZ elnöke elmondta: az idén februári, budapesti kadet, junior és U21-es kontinensviadal minden idők legjobb korosztályos Európa-bajnoksága volt, és a nemzetközi karatetársadalom nagy várakozással tekint a magyarországi felnőtt világbajnokság elé.

A világszövetség azt várja tőlünk, hogy megrendezzük a világbajnokságot, a hazai szövetség pedig képes is erre. Amint értesültünk a halasztásról, időpontot foglaltunk 2023-ra a Papp László Budapest Sportarénában, így a világbajnokság helyszíne gyakorlatilag már most biztosított. Mivel a vb az államilag támogatott világversenyek között van, az új időponttal kapcsolatban természetesen egyeztetnünk kell a hazai, állami sportvezetéssel. Bízunk benne, hogy a legmagasabb szintről is megkapjuk a hozzájárulást a 2023-as rendezéshez, és akkor bátran kijelenthetem, hogy az idei karate Európa-bajnoksághoz hasonlóan nagy sikerű versenyt bonyolítunk majd le – nyilatkozta dr. Mészáros János.

Az idei világbajnokság halasztása kihatással van a jövőre tervezett korosztályos vb-re is, amelyet így 2022-ben rendeznek Törökországban.

(Forrás: karate.hu)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!