Atlétika
Jankovics Dániel

Készen állnak

Publikálva: 2017.09.07 Frissítve: 2017.09.07 Kézilabda

Számunkra Siófokon kezdődik a bajnokság.

Lassan a végéhez közeledik a felkészülés, szombaton kezdődik a K&H női kézilabda liga 2017/18-as kiírása. Nehéz feladat vár az MTK Budapestre az első fordulóban: a kék-fehérek a nyáron alaposan megerősített Siófok otthonába látogatnak.

– Nagyon szépen dolgoztunk, igaz, egyszerűbb dolgunk is volt, mint tavaly, amikor tizenegy játékos ment el – értékelte a felkészülést Golovin Vlagyimir. – Idén gyakorlatilag csak három-négy új játékost kellett beépíteni, ők pedig megértették, mit várunk tőlük, milyen szerepet szánunk nekik – és ez meglátszott az eredményeken is. Jó munkát végeztek a lányok az elmúlt kilenc hétben, erős csapatokkal játszottunk ki-ki meccseket.

Ahogy a mester is említette, idén nyáron sokkal kisebb játékosmozgás volt a kék-fehérek háza táján, mint egy évvel korábban, igaz, váratlan nehézségek adódtak a keret kialakításakor.

– Lana sérülése, illetve Noni Fradiba történt visszahívása nem könnyítette meg a dolgunkat, de a váci tornán – szűk kerettel is – bizonyítottunk. Persze vannak kiszemeltek, már csak egy-két apróságot kell elintézni, és véglegessé válik a keret.

A papírforma szerint ugyan nem az MTK Budapest a szombati találkozó esélyese, de tavaly decemberben például már meg tudták lepni a somogyiakat Golovin Vlagyimir tanítványai.

– Nehéz megmondani, hogy mire leszünk képesek szombaton. Az mindenesetre mellettünk szólhat, hogy a Siófok most olyan cipőben jár, mint mi tavaly: nagyok sok új játékos érkezett, és az ő beépítésük sok időbe telhet.

2017. szeptember 9. 18:00 Siófok KC – MTK Budapest; K&H női kézilabda liga mérkőzés, Beszédes József Általános Iskola (8600 Siófok, Szépvölgyi utca 2.)

Készen állnak

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!