Kézilabda
Andróczki Flóra

Későn ébredtünk

Publikálva: 2020.01.20 Frissítve: 2020.01.20

Hiába a zárónegyedbeli nagy küzdés és kitűnő teljesítmény, túl nagy volt a hátrány, és elfogyott az idő.

NB I/B piros csoport, 17. forduló
MTK ELITE Basket–Budafok 76-86 (15-22, 13-24, 21-20, 27-20)
Törökbálint Sportközpont
vezette: Gál János, Jurák Krisztián, Dr. Oláh Márk
statisztikai lap

Nem azzal a megalkuvás nélküli elszántsággal, védekezési intenzitással és összpontosítással kezdtük a mérkőzést, ahogy ezt nekünk mindig tenni kellene, így a bajnoki tabella élmezőnyébe tartozó Budafok a reméltnél könnyebben jutott jelentős előnyhöz az első félidőben (28-46).

Fordulás után egy ideig már az igazi MTK ELITE Basket volt a pályán, és kár, hogy miután egyszámjegyűvé faragtuk a hátrányt (37-46), ismét fókuszvesztés következett be. Ennek egyenes következménye volt az eredménytelenség, és már húsz pontra is nőtt a különbség. Végül a zárónegyed előtt 49-66 volt az állás.

Rejtély, hogy miért csak akkor kapcsoltuk be a turbó meghajtást, amikor teljesen elúszni látszott a hajó. Látványosan feljavult a védekezésünk, amitől a támadásaink is ritmust kaptak, és percről-percre dolgoztuk le az óriási hátrányt. Ami nem sokkal korábban hihetetlennek tűnt, felcsillant a győzelmi remény is. A vendégek egyre tanácstalanabbak voltak. Már csak négy pont volt a különbség (76-80), még volt hátra egy perc, amikor kihagytuk a „kihagyhatatlant”, és ahelyett, hogy 2 pontra felzárkóztunk volna, már csak a kapkodás maradt.

Persze főként nem ezen múlt, hanem az elején vesztettük el a mérkőzést. Ezzel nehéz helyzetbe kerültünk, mert most néhány olyan találkozónk következik, ahol jóval esélyesebbek az ellenfelek. Fontos, hogy meg kell őrizni a tartást, mert messze még a bajnokság vége, és komoly feladatok várnak még játékosainkra, akik ezúttal is bebizonyították, hogy tudnak ők nagyon jól kosárlabdázni, de meg kell találni, hogy ezt hogyan lehetne a mérkőzések egészében bemutatni.

Horváth Balázs: – Sajnos rosszul kezdtük az összecsapást, ami az egész találkozóra rányomta a bélyegét. Ilyen erősségű csapat ellen, mint a Budafok, nem fér bele, hogy ekkora előnyt adjunk. A második félidőben stílust váltottunk, ledolgoztuk a hátrányunkat, visszajöttünk négy pontra, és esélyünk volt az egylabdás mérkőzés kialakítására. Ezzel most nem tudtunk élni, és teljesen megérdemelten nyert ellenfelünk. Dolgozunk tovább, próbálunk kapaszkodni a rájátszást érő helyek környékére.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!