Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Keserű győzelem (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.02.20 Frissítve: 2019.02.20 Röplabda

Két pontot szereztünk hazai pályán a Palota RSC ellen.

MTK Budapest–Palota RSC 3:2 (–19, 14, –21, 16, 10)
MTK Budapest Röplabdacsarnok, 70 néző
Vezette: Szarka, Varjasi

MTK Budapest: Vezsenyi 15, Borsos 7, Szerényi 5, Kotormán 6, Godó 6, Kiss G. 11
Cserék: Szalai Anna (liberó) 1, Takács D. 18, Lesi, Kis R. 13
Vezetőedző: Tóth Gábor

Palota RSC: Széles-Neizer, Misinszki 14, Mester 5, Imreh 16, Király 15, dr. Durst 5
Cserék: Rácz M. 1, Benedek
Vezetőedző: Neizer Zoltán

A női röplabda NB I Liga 11. fordulójában csapatunk a Palota RSC-t látta vendégül a Városmajorban. A keddi volt a párosítás szezonbeli harmadik felvonása: októberben 3:1-re, december 3:0-ra győztük le az akkor még Glózik János által irányított ellenfelünket.

A mérkőzés előtt szakosztályvezetőnk, Nyári Virág köszöntötte január hónap legjobb utánpótlás-sportolóit: Ajtony Szofit (szupermini), Gesler Nórit és Varga Kingát (mini), Gelei Zorkát és Tordai Mirtillt (mini), Dányi Lucát (serdülő), Sátorhelyi Lillát (ifi) és Lehoczki Laurát (junior).

Álmosan, tompán kezdtük a vendégek kérésére az eredetileg kiírt időpontnál három nappal később megrendezett találkozót. Tóth Gábor előbb 7-9-nél, majd 10-14-nél is időt kért, igyekezett felrázni az övéit, ám a rendkívül lelkesen játszó Palota nem adta le előnyét, és nagy meglepetésre behúzta az első szettet (19-25).

A második játszma már inkább a mieink szája íze szerint alakult: pár perc után már 9-1-re vezettek Tóth Gábor tanítványai. Bár a folytatásban magára találni látszott a mérkőzésre mindössze 8(!) játékost nevező vendégcsapat, Takács Dorotiék ezúttal esélyt sem adtak a felzárkózásra, egyenlítettek (25-14).

A harmadik szettben első fele kiegyenlített játékot hozott, a mieink továbbra is jóval fásultabbnak tűntek, mint a korábban, szemmel láthatóan nehezen pörögtek fel. Neizer Zoltán tanítványai ezzel szemben kifejezetten élvezték a játékot, remekül mezőnyöztek. 13-11 után a vendégek hat pontot szereztek gyors egymásutánban, átvették az irányítást, és ismét előnybe kerültek (21-25).

A negyedik játszmában a mieink már az életükért játszottak, mindenképpen nyernünk kellett a pontszerzéshez. 7-6-ig tartotta velünk a lépést a Palota, ezt követően egy 6-0-s rohammal leráztuk a vendégeket, és – az előnyünket a játékrész végéig megőrizve – kiharcoltuk az ötödik szettet (25-16).
A döntő játszma már a papírforma szerint alakult: Neizer Zoltán előbb 4-0-nál, majd 10-4-nél kért időt. Bár a hajrához közeledve két pontra is felzárkózott a Palota, végül be tudtuk húzni a döntő szettet, így két pontnak örülhettük (15-10).

Csapatunk legközelebb február 24-én, a DVTK otthonában lép pályára.

Tóth Gábor:Azt látom, hogy lejtmenetben vagyunk, és ezen minél előbb változtatnunk kell, mert nincs sok idő a rájátszásig. A következő mérkőzésen a feljövőben lévő DVTK ellen lépünk pályára Miskolcon, ami akkor sem volt könnyű, amikor jó passzban voltunk. Nem hittem volna, hogy ezt mondom, de kicsit bánom már, hogy biztosan bejutottunk a rájátszásba, mivel nagyon elkényelmesedtünk, hiába beszéltünk erről számtalanszor. Nagyon remélem, hogy a lányok rendezni tudják a soraikat, ehhez minden segítséget megkapnak. Ha képesek profi sportolóként reagálni erre a helyzetre, akkor tudunk tovább fejlődni.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!