Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Keretbe foglalt hétvége

Publikálva: 2016.05.22 Frissítve: 2016.05.22 U19

Szombaton mind az öt utánpótlásgárdánk pályára lépett, és két győzelem mellett, egy döntetlen, valamint két vereség is tarkította a mérleget.

A legidősebbek nyertek, és a legfiatalabbak is három ponttal zárták a meccsdömpinget, de a tizenhét, a tizenhat, és a tizenöt éveseinknek nem sikerült győzelemmel megörvendeztetni a szurkolóinkat. Lássuk, mi történt az utánpótlás futballszombaton!

Az MTK Budapest U19-es csapata, a felsőházi rájátszás tizenharmadik fordulójában, a Vasas Kubala Akadémia vendége volt. A győzelem reményében léptek pályára, de nem is lehetett más a cél, szerdán ugyanis, Felcsúton, egygólos vereséget szenvedtek Demjénék – amiről IDE kattintva talál részleteket – most javítani kellett. Ennek megfelelően kezdtek fiaink, és félidőre – Szerencsi és Tóth góljaival – már kétgólos előnyre tettek szert. A második játékrész elején Szerencsi megduplázta góljai számát, és már három volt közte. Ellenfelünk, Borvető révén betalált ugyan, de ez már csak a szépítésre volt elég, így srácaink három ponttal térhettek haza az Illovszky stadionból. További részletekről ITT olvashatnak!

Vasas Kubala Akadémia – MTK Budapest U19 1-3 (0-2).

MTK Budapest: Demjén – Pancsuska, Szalai, Nagy Zs., Lamperth – Szerencsi, Hinora, Takács R. – Szabó D., Tóth M., Forgács P.

Cseréink: Bayer, Tóth-Ilkó, Fehér M.

Gólszerzőink: Szerencsi (2), Tóth M.

A tizenhét és a tizenhat évesek Agárdon, a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián szerepeltek, mindkét csapatunk a korosztályos bajnokságuk felsőházának tizenharmadik fordulójában, a Budapest Honvéd-MFA ellen lépett pályára, de nem sok babér termett számukra.

Az MTK Budapest U17-es fiainak rémálomszerűen kezdődött a találkozó. Ellenfelünk már a mérkőzés tizenkettedik percében, Banó-Szabó révén betalált, de ekkor még senki sem gondolta volna, hogy ezzel el is dőlt a találkozó, pedig – mint később kiderült – igen. Nem lehetett panasz srácainkra, mindent megpróbáltak az egyenlítés érdekében, de ezen az összecsapáson semmi sem sikerült, így bele kellett törődniük a megváltoztathatatlanba, a felsőházi rájátszásban megszakadt a sorozat, elszenvedték első vereségüket. További részleteket ITT találnak!

MTK Budapest U17 – Budapest Honvéd-MFA 0-1 (0-1).

MTK Budapest: Bese – Bolla, Szabó Zs., Schafer, Adorján – Dencinger, Lustyik, Palincsár – Szuhodovszki, Kisari, Kugli.

Cseréink: Szekeres, Fodor Zs.

Az agárdi, másik összecsapáson az MTK Budapest U16-os csapatának sem indult jól a találkozó, sőt. Nagyon beindultak a kispestiek, és már az első félidőben lerendezték a három pont sorsát, a tizenhetedik percre már háromgólos előnyre tettek szert. A második játékrészben megmutatta ugyan erejét csapatunk, és az 51. percben Mezei révén szépített, majd a 62. percben, Szoboszlai találatával már egy gólra is megközelítették a piros-feketéket, akik megrázták magukat, és a 69., valamint a 81. percben ismét háromgólossá növelték előnyüket. Horváth Olivér 83. percben szerzett találata már csak a kozmetikázáshoz volt elég. A részletekről ITT olvashatnak!

MTK Budapest U16 – Budapest Honvéd-MFA 3-5 (0-3).

MTK Budapest: Mityók – Balogh M., Nemes, Opavszky, Stampf – Molnár D., Mezei, Szoboszlai – Gréczi, Tóth Z., Horváth O.

Cseréink: Papp, Torvund.

Gólszerzőink: Mezei, Szoboszlai, Horváth O.

Két legfiatalabb gárdánk, a tizenöt és a tizennégy évesek – a legidősebbekhez hasonlóan – az Illovszky stadionban, a korosztályos bajnokságuk huszonnyolcadik fordulójában, a Vasas Kubala Akadémia vendégei voltak.

Pontban a déli harangszóra adta meg a jelet a játékvezető a kezdésre a tizenöt évesek találkozóján. Az MTK Budapest U15-ös fiai azonnal magukhoz ragadták a kezdeményezést, és Törőcsik révén már a hetedik percben megszerezték a vezetést, de a félidő közepén egyenlített ellenfelünk. A második játékrész pont a fordítottját hozta az elsőnek. Az akadémiások szereztek vezetést, de a találkozó hajrájában nekünk sikerült kiegyenlíteni a gólok számát, ismét Törőcsik volt eredményes, ezzel önmaga és csapata második gólját szerezve. A részletekért kattintson IDE!

Vasas Kubala Akadémia – MTK Budapest U15 2-2 (1-1).

MTK Budapest U15: Németh B. – Gézárt, Sághy, Forrai, Vágó – Mogyorósi, Barbara, Vass – Kapronczai, Törőcsik, Kovács.

Cseréink: Farkas, Németh, Zana, Miknyóczki, Schildkraut.

Gólszerzőnk: Törőcsik (2).

Az utolsó – délután kettő órakor kezdődő – összecsapást a legfiatalabbak játszották, az MTK Budapest U14-es csapata. Srácaink, már az első félidő közepén, Usakov révén megszerezték a vezetést, és félidőben, egygólos előnnyel vonulhattak pihenőre. A második játékrészben sem engedték ellenfelüket kibontakozni, és a 76. percben, Kata révén a második találat is összejött, lezárva ezzel a kérdést, miszerint kié lesz a három pont. Egyéb részletekről ITT olvashatnak!

Vasas Kubala Akadémia – MTK Budapest U14 0-2 (0-1).

MTK Budapest U14: Bencze – Tarjáni, Várkonyi, Balogh, Kiss – Kosznovszky, Kata, Vertetics – Kardos, Usakov, Szalka.

Cseréink: Abért, Miknyóczki, Tölgyes.  

Gólszerzőink: Usakov, Kata.

 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!