Taekwondo
Patakfalvy Luca

Keményebb volt a MAFC

Publikálva: 2018.12.31 Frissítve: 2018.12.31 Kosárlabda női

Kevésbé jól sikerült mérkőzésen van túl második csapatunk az amatőr NB I B Zöld csoportjában: vendégünk ezúttal szó szerint túl erősnek bizonyult. Az MTK Budapest ebben a bajnokságban hét győzelemmel és két vereséggel a negyedik helyen áll.

MTK Budapest II–MAFC 47–66 (12–16, 14–16, 6–16, 15–18)

A csapat tagjai: Schiroky Szonja 11, Budai Zsófia 8/3, Gróf Tímea 8, Bojtár Boglárka 5/3, Földi Anna 4, Ozsvárt Kata 3/3, Munkácsi Éva 2, Ryan Júlia 2, Kelemen Barbara 2, Buzinkay Zorka 2, Szalay Kinga

Edző: Konta Gyula

A budapesti felnőtt A-csoportban már találkozott a két csapat: akkor simán kikaptunk, bár jóval tartalékosabbak, fiatalabbak voltunk. Már akkor voltak jobb pillanataink. A két csapat ismeri egymást, hiszen az ellenfél jó része az utóbbi években nálunk is megfordult, sőt többen itt nevelkedtek.

Nekünk több hiányzónk is akadt sérülések miatt, és a héten sem voltunk túl edzettek. Megfogytunk így az év végére... Vendégünk viszont teljes kerettel tudott kiállni ellenünk.

Abban reménykedtünk, hogy tudunk akkora tűzzel, olyan összeszedetten játszani, hogy nyerni tudjunk. Pontosabban tudtuk, hogy csak akkor van esélyünk, ha ezeknek a kritériumoknak megfelelünk. Azt is tudtuk, hogy ellenfelünknek több kintről veszélyes játékosa is van, azaz ki kell jönni védekezni.

Nos, a védekezésünk sok helyen hibádzott, de a támadásaink még gyatrábbak voltak, nagyon nem ment a pontszerzés. Kihasználva súlyukat, erejüket keményen védekeztek a MAFC-osok, minden helyzetért meg kellett küzdenünk. Nem is esett jól nekünk! Sajnos a csapatjátékunk is akadozott.

A félidei hatpontos hátrány még nem tűnt vészesnek. Abban maradtunk, hogy picit jobban kell figyelnünk a lepattanókra, a kinti dobásokra, és ha pontosabban támadunk, akkor tán van esélyünk a fordításra.

Hát nem így alakult, hamar két számjegyű lett a különbség, és a játék képe alapján a remény is kicsi volt, hogy fordítsunk. Ezen a napon nagy falatnak bizonyult a MAFC. A sorsunkat a 9/3 kapott/dobott hármas, a 8/12:13/21-es büntetőarány és a 18 kontra 11 eladott labda pecsételte meg leginkább. Ami a legutóbbi budapesti meccsen elég volt, az most kevésnek bizonyult.

Bár nem esett jól, kétségbe nem esünk – haladunk tovább, igyekszünk a hibáinkon javítani.

Konta Gyula: – Gratulálunk ellenfelünknek!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!