Atlétika
Vári Péter

Kemény menet volt

Publikálva: 2017.09.30 Frissítve: 2017.09.30 Kosárlabda női

A női kosarasok első bajnokijukat a tavalyi ezüstérmes KSC Szekszárd vendégeként vívták.

Megkezdte az új szezont az MTK Budapest női kosárlabdacsapata. A Nagy Dóra irányította budapesti kék-fehérek Szekszárdra látogattak, ami tudhatóan nem a könnyebben bevehető „várak” közé tartozik, még a magasabban rangsorolt csapatok számára sem.

Zseljko Djokics, a vendégek mestere, mondhatni legjobb ötösével nyitott, ami azt jelezte, komolyan veszik vendégeiket és a megszokott agresszív játékra törekednek majd. Nagy Dóra idei első kezdő ötösében Horváth Betti, Szabó Bettina, Zólyomi Karina, Szabó Flóra és horvát légiósunk, Andrijana Cvitkovic kapott helyet, azaz a hét új igazolásból négyen.

Andy gyorsan meg is lepte a hazai publikumot, a kőkemény letámadás ellen, centerektől szokatlan ügyességgel segített a labdafelhozatalban, sőt kosarával 2-0-ra magához is ragadta a vezetést az MTK Budapest.

Ez azonban a találkozó hátralévő részében nem történt meg többször. Az első negyed felére már kilencpontos különbséget tett a csapatok közé a Szekszárd, amit egészen a félidőig fokozatosan növelni tudtak.  Jócskán faulthatáron védekezve, az első negyedben 6, a második tíz percben további 9 eladott labdára kényszerítette a lányokat vendéglátónk, miközben támadásban is hatékonyak maradtak. 31 pontos első etap után 54 pontot szerezve vonulhattak pihenőre.

Nagy Dóra lányai eközben főként horvát csapattársukra támaszkodtak, Andy azonban 4 faultja miatt, nagyon hamar padra kényszerült. Mellette csereként Adamecz Lilla és az idei csapat kapitányaként Székely-Horváth Zsuzsa próbált a gárda élére állni.

A gyakran durva képet festő találkozó szünet után némileg megváltozott. A kékmezes MTK-sok felvették a kesztyűt, védekezésben Nagy Dóra zónára váltott, amivel kissé zavarba is hozták ellenfelüket. Támadásban ekkor két triplát bevágó Székely-Horváth Zsuzsi vette vállára a többieket, de Andrijana is hasznosan tért vissza kényszerpihenője után, ügyelve faultgondjaira, szépen termelte a pontokat.

A harmadik negyedet bírói videózás is megszakította, mikor a játékvezetők Adamecz Lillára fújt sportszerűtlen fault előzményeit nézték vissza, ám mivel a hazaiak szlovén légiósa, Teja Oblak ütése nem ért célt, azt a mozdulatot nem ítélték sportszerűtlennek.

A 21-21-re végződő etap után nem lassított, sőt újra rákapcsolt a Szekszárd. Tovább nőttek Zsuzsi triplái, meg sajnos a fővárosi alakulat eladott labdái is. Összesítésben 24 alkalommal szórták el a lányok a labdát, amelyből 39 pontot termelt az ellenfél, éppen egyel kevesebbet, mint amennyi végeredményben a különbség lett.

KSC Szekszárd – MTK Budapest 93-53 (31-10, 23-9, 21-21, 13)

Pontszerzők: Andrijana Cvitkovic 13 pont, Székely-Horváth Zsuzsanna 13/9, Adamecz Lilla 8, Zólyomi Karina 6, Szabó Bettina 4, Szabó Flóra 4, Koch Dóra 2, Wéber Fruzsina 2, Horváth Bernadett 1

Részletes statisztika ITT.

Nagy Dóra: – Próbáltunk felkészülni a Szekszárd kemény védekezéséből, azt kaptuk, amit vártunk. Nem szoktam a játékvezetőkkel foglalkozni, de a mérkőzés első pár perce után a faulthatárt nagyon elengedték, amivel nem tudtunk mit kezdeni. A nagyszünet után felvettük a kesztyűt, és sikerült is egál negyedet produkálnunk.

Nincs sok idő pihenésre, szerdán újra indul a busz a Városmajorból. A következő állomás Pécs, ahol a PEAC Pécs vendégei lesznek Nagy Dóráék.

/ Facebook kép forrása: kscszekszard.hu /

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!