Kézilabda
Porobic Zoé

Kemény meló a címvédésért

Publikálva: 2018.02.14 Frissítve: 2018.02.13 Labdarúgás női

Javában zajlik a bajnoki címvédő női labdarúgócsapat felkészülése a tavaszi szezonra. Szabados György vezetőedzőt kérdeztük, mennyire elégedett a lányok eddig mutatott teljesítményével.

– A felkészülés a teremtornákkal kezdődött, ami lényegében ráhangolódás volt az előttünk álló hetekre. A nagypályával most ismerkedünk újra. Eddig jó hozzáállást tapasztaltam a lányoktól, de egyelőre persze sok a javítandó hiba. A védekezés kezd összeállni, de az előrejátékkal, még sok tennivalónk lesz.

– Idén is részt vettetek a Turbine Hallencup teremtornán, ami a női foci igazi ünnepe. Oláh Adrienn súlyos sérülése – a veséjére kapott rúgást – azért rányomhatta bélyegét a kint töltött napokra. Hogy van most Adri és, mennyire tudta túltenni magát a csapat a traumán?

– Ez a torna tényleg igazi ünnep, és számunkra is így kezdődött, hiszen legyőztük a lengyel bajnokot. Sajnos Adri sérülése a későbbi szereplésünkre rányomta a bélyegét. Nem csak a lányokat, de engem is nagyon megviselt a helyzet. Nehezen tudtunk koncentrálni, de így is közel jártunk a továbbjutáshoz a legjobb négy közé. Az eredmény persze teljesen másodlagos volt abban a helyzetben. A lényeg, hogy Adri már itthon lábadozhat. Első az egészség, de remélem, mielőbb visszatérhet közénk.

– A hétvégi edzőmeccsen 2-1-re kaptatok ki az osztrák bajnok St. Pöltentől. Szerdán Grazban mérkőztök meg a Sturmmal, majd szombaton, az Ikarus pályán fogadjátok „visszavágón” a St. Pöltent. Szándékosan választottál nehéz ellenfeleket a felkészülési időszakra?

– Egyértelmű. Fel kell készülnünk a kiélezett felsőházi szakaszra, melyben csupa nehéz összecsapás vár ránk. Ahhoz, hogy felvegyük a ránk váró kegyetlen ritmust, komoly ellenfelekkel kell megmérkőznünk. Nyilván az alapszakasz hátralévő három fordulóját is eredményesen kell zárnunk és a kupában is komoly céljaink vannak. El kell érnünk, sőt felül kell múlnunk a legkomolyabb riválisaink által diktált tempót.

– Az edzőmeccsek összeállításaiból arra lehet következtetni, hogy várható némi vérfrissítés a keretben.

– Az utánpótlásból is próbálgatom a legnagyobb tehetségeinket – Czellér, Csolti és Dorner is komoly erősítés lehet a jövőben –, illetve két igazolással próbáljuk frissíteni keretünket. Nagy Ágnes visszatér hozzánk a Ferencvárostól, illetve Mátyás Noémi érkezik az Újpesttől. Még egy támadó érkezhet az átigazolási időszakban, de ezzel kapcsolatban még nem tudok konkrétumokról beszámolni. Sajnos az őszi és téli sérülések miatt muszáj erősítenünk.

– A bajnokságban most következik a legfontosabb időszak, jelen rendszerben szinte azt mondhatjuk, az őszi idény csupán bemelegítés a tavaszra. A tavalyihoz hasonlóan éles lehet a csapat a sorsdöntő meccseken?

– Úgy érzem, hogy ismét ott lehetünk az aranyéremért vívott csatában. Bízom a lányokban és az elvégzett munkában. A női futballban sok minden dől el fejben, sok múlik a lelkiállapoton, és azt hiszem az én csapatom az egyik legerősebb ezen a téren. Bizakodva várjuk a ránk váró komoly erőpróbát.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!