Atlétika
Szabó Beatrix

Kell az elszántság

Publikálva: 2016.11.16 Frissítve: 2016.11.16 Kézilabda

Nehéz mérkőzés vár az MTK Budapestre a K&H női kézilabda liga nyolcadik fordulójában.

Az Alba Fehérvár KC otthonába látogat az MTK Budapest, a K&H női kézilabda liga nyolcadik fordulójában. A hazaiak a kilencedik, míg a kék-fehérek a tizenkettedik helyről várhatják a találkozót.

Deli Rita együttese legutóbb vasárnap, az EHF-kupában lépett pályára: a fehérváriak a Iuventa Michalovce otthonában tudtak nyerni 28-23-ra, így karnyújtásnyira vannak a továbbjutástól.

Az MTK Budapest a Mosonmagyaróvári KC SE ellen szenvedett négygólos vereséget szombat délután.

Az első tizenöt percben csak szédelegtünk a pályán, az ellenfél azt csinált velünk, amit akart – idézte fel a szombati meccset Golovin Vlagyimir, a kék-fehérek vezetőedzője. – Aztán elkezdtük azt játszani, amit előzetesen megbeszéltünk, jöttek a megállító-faultok, így le tudtuk dolgozni a hétgólos hátrányt. Sőt, a második félidő közepén még vezettünk is két góllal. De ez a roham rengeteget kivett a játékosokból: nem is elsősorban fizikálisan, inkább mentálisan.

A végjátékban higgadtabbak, magabiztosabbak voltak Varga József lányai, így elvitték mindkét pontot. Persze a meccs egyes szakaszaiban mutatott akaraterő és küzdeni tudás Székesfehérváron is elkél majd.

– Bízom benne, hogy a szombaton látott elszántság ezúttal az első perctől kezdve látható lesz a pályán. Persze nehéz meccsre számítok, a Fehérvár nem Mosonmagyaróvár, bár nem tudni, hogy a kettős terhelés mennyit vesz ki belőlük.

Az mindenesetre biztató jel, hogy a K&H női kézilabda liga előző kiírásában éppen az FKC ellen szerezte meg első győzelmét a fővárosi együttes.

2016. november 16. 18:00 Alba Fehérvár KC – MTK Budapest; K&H női kézilabda liga mérkőzés, KÖFÉM Sportcsarnok (8000 Székesfehérvár, Verseci út 1-15.)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!