Tenisz
Piros Zsombor

Kell a versenyrutin (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2018.01.12 Frissítve: 2018.01.12 Sísportok

Az alpesi sí világkupa idei első gyorsasági számait rendezik a hétvégén az ausztriai Bad Kleinkirchheimben.

Szombaton szuperóriás-műlesiklásban, vasárnap lesiklásban áll rajthoz a női mezőny. Edit legfontosabb célja, hogy a soron következő világkupákon versenyrutint szerezzen a februári téli olimpiára.

Legutóbb – gyorsasági számban – csaknem egy hónappal ezelőtt rendeztek versenyt a világkupában. A szezon eddigi lesikló és szuperóriás-műlesikló versenyeinek lebonyolítását az időjárási körülmények több alkalommal is megnehezítették, futamok és edzések maradtak el a rossz látási viszonyok, vagy éppen a pálya alkalmatlansága miatt. Bad Kleinkirchheimben is törölni kellett az első edzést csütörtökön, mivel az eső miatt puha és kásás lett a hó a pályán, de a pénteki tréninget már meg tudták rendezni. Világkupaversenyt lesiklásban csak két hivatalos edzést követően rendezhetnek, így a szervezők még egy edzést beiktattak ebben a versenyszámban, szombatra. Emiatt a tervezettől eltérőn szombat délelőttre került át a szuper-óriásműlesiklás és vasárnap lesz a lesiklóverseny.

Miklós Edit, aki egy évvel ezelőtti sérülése után december elején tért vissza, a világkupákon a versenyrutin visszaszerzését tartja szem előtt, célja, hogy februárra jó formában, éremesélyesként versenyezzen a téli olimpián.

A világkupa hétvégi tervezett programja:

Helyszín: Bad Kleinkirchheim (Ausztria)

2018. január 13. szombat, 10:45 (női szuper-óriásműlesiklás) TV: M4 Sport 10.30, Eurosport 1, 11.00

2018. január 14. vasárnap, 11:15 (női lesiklás) TV: M4 Sport 11.00, Eurosport 2, 11.00

Forrás: skihungary.hu

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!