Karate
Hárspataki Gábor

Kék-fehér válogatottak

Publikálva: 2019.05.07 Frissítve: 2019.05.07 Röplabda

Takács Doroti és Vezsenyi Adrienn a szűkített keretben, Zólyomi Rebeka a tartalékokkal, Kiss Gréta pedig az Universiadéra készülhet.

Hétfőn kezdte meg felkészülését a női röplabda-válogatott a május végén rajtoló Európa Ligára, illetve egyben az augusztus végi budapesti Európa-bajnokságra, valamint a nápolyi Universiadera – adta hírül a szövetség hivatalos honlapja.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a tartalékkeretbe meghívót kapott két játékosunk, Zólyomi Rebeka és Takács Doroti is. Sőt, centerünk, illetve Kiss Gréta és Vezsenyi Adrienn a Nápolyban rendezett Universiadéra készülő csapatba is bekerült.

Igaz, Vezsenyi Adrienn és Takács Doroti – Jan De Brandt döntése értelmében – a válogatott szűkített, 20 fős keretébe is beverekedte magát, így jelenleg Budaörsön készülnek a legjobbakkal, és adott esetben Belgiumba is utazhatnak a jövő héten.

Óriási meglepetés volt, egyáltalán nem számítottam a meghívóra – árulta el Adri. – Eredetileg az Universiade miatt kerestek meg, de arra soha nem gondoltam, hogy a felnőttválogatottban helyem lesz.

Remek visszajelzés ez a klubunk számára, a lányok az idén bebizonyították: igenis érdemes a magyar fiatalokra támaszkodni, bizonyítási lehetőséget adni nekik.

A válogatott gerincét az Extraligában játszók adják, de ott egyre kevesebb a magyar. Biztos sokak figyelmét felkeltette, hogy mit ért el csapatunk az idén, csupa hazai fiatallal – ez is közrejátszhatott a meghívásunkban – vélekedett négyes ütőnk.

Ugyanakkor nemcsak a játékosok között, hanem a szakmai stábban is képviseltetjük magunkat: Tóth Gábor Jan De Brandt másodedzőjeként segíti a lányok munkáját.

Arany Európa Liga
Május 25. 15:00 Magyarország–Franciaország; Nyíregyháza (Tv: Duna World)
Május 29. 19:00 Horvátország–Magyarország; Varasd
Június 1. 18:00 Franciaország–Magyarország; Harnes
Június 8. 15:00 Magyarország–Horvátország; Kaposvár (Tv: Duna World)
Június 12. 17:55 Ausztria–Magyarország; Graz
Június 15. 15:00 Magyarország–Ausztria; Ludovika Aréna (Tv: Duna World)

Európa-bajnokság, csoportkör (Budapest, Papp László Sportaréna)
Augusztus 23. 20:30 Magyarország–Észtország
Augusztus 24. 20:30 Magyarország–Románia
Augusztus 26. 20:30 Magyarország–Azerbajdzsán
Augusztus 28. 18:00 Magyarország–Horvátország
Augusztus 29. 18:00 Magyarország–Hollandia

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!