Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Karriercsúcs párosban (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2018.04.02 Frissítve: 2018.04.02 Tenisz

Timi már a negyedik a világranglistán.

A korábban egyesben és eddig párosban is világelső Martina Hingis a tavalyi szezonzáró WTA-döntővel ismét lezárta pályafutását, eddig viszont még szerepelt a világranglistán. A Szingapúrban még elődöntős svájci legenda 2018. április 2-án kikerült a rangsorból, ez pedig természetesen hatással van a többiek besorolására is.

Timi és Krisztina Mladenovics az első fordulóban szenvedett vereséget a Miami Opent végül megnyerő Ashleigh Barty/CoCo Vandeweghe kettőstől, de ez nem befolyásolta negatívan kettejük pozícióját. A 24 éves magyar játékos eddig az 5. helyen állt, már ez is karrier- és magyar csúcs volt. Hingis kikerülése azonban azt jelenti, hogy Timi 2018. április 2., hétfőtől már a 4. helyen áll párosban a WTA ranglistáján.

A magyar játékos 2015. június 8-án volt először tagja a top tíznek, akkor 10. volt. Egy héttel később már 9., majd 2015. június 22-én a 8. lett. A WTA-döntő tavalyi megnyerése után már a 7., míg az idén januárban az Australian Openen aratott diadalát követően már 5. volt. Valamennyi előrelépés egyben magyar csúcsot is jelent női párosban.

Timi egyesben a második fordulóban búcsúzott a Miami Openen, így a hagyományos világranglistán három helyet javított, így most a 44. A világbajnoki pontversenyben a 31. helyre került. Párosban a WTA versenyen – ahol csak a 2018-as eredmények számítanak – második Krisztina Mladenovics oldalán, a vezetést Jekatyerina Makarova és Jelena Vesznyina vette át.

Forrás: babostimea.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!