Taekwondo
Patakfalvy Luca

Karate világbajnokság lehet Budapesten (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2016.11.05 Frissítve: 2016.11.04 Karate

Jelenlétével erősítette a Magyar Karate Szakszövetség törekvéseit dr. Deutsch Tamás a Linzben, magyar sikereket is hozott karate világbajnokságon. Deutsch, a Magyar Olimpiai Bizottság fogyatékosokért felelős tagozatának vezetője, a MOB alelnöke, az MTK Budapest elnöke, amelynek karate szakosztálya az egyik legeredményesebb a hazai karate klubok közül.

Deutsch Tamás és Mészáros János, a Magyar Karate Szövetség elnöke megbeszélést folytatott a Karate Világszövetség, a WKF elnökével, a spanyol Antonio Espinos-szal.

A találkozón a magyar sportvezető megerősítette a Magyar Karate Szakszövetség szándékát, hogy 2022-ben hazánk rendezze a felnőtt karate világbajnokságot.

Szó esett a 2024-es olimpia budapesti megrendezésének lehetőségéről is. Ezzel kapcsolatban Espinos arra kérte a magyar tárgyalópartnereit, hogy támogassák a karatét, és a sportág, miután 2020-ban története során először a rendezők jóvoltából ott lehet a tokiói olimpián, az ötkarikás játékok elnyerése esetén a magyar fővárosban is kerüljön a programba.

Deutsch Tamás hangsúlyozta: Magyarország számára is fontos a karate 2024-es olimpiai szereplése, és az is, hogy Budapest egy ötkarikás játékokat megelőzően felnőtt világbajnokságnak is otthont adjon.

A 118 országot felvonultató karate világbajnokságon Magyarország Tadissi Martial révén egy ezüstéremmel az előkelő kilencedik helyen zárt az éremtáblázaton. Az épekkel együtt megrendezett para-karate vb-n Csatári János is második lett, neki személyesen is gratulált a MOB alelnöke.

Forrás: inforadio.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!