Atlétika
Vári Péter

Káprázatos bravúr a címvédő otthonában! (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.10.07 Frissítve: 2018.10.10 Labdarúgás

Elhoztuk a három pontot a tavalyi bajnoktól.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése

MOL Vidi FC–MTK Budapest 0-3 (0-2)

Felcsút, Puskás Akadémia Pancho Aréna

Vezette: Kassai Viktor (Szécsényi, Ring, Teodorosz, Bognár, Takács)

Gólszerző: Gera (22.), Kanta (36.), Bognár (71.)

Sárga lap: Fiola (26.), Hadzics (49.), Kovács (63.), Juhász (80.), Nikolov (83.) illetve Gera (13.), Kanta (67.)

MOL Vidi FC: Tujvel – Nego, Juhász, Fiola, Stopira – Nikolov, Hadzics (Pátkai, 55.), Huszti (Hodzics, 55.) – Kovács, Milanov – Scsepovics

Vezetőedző: Marko Nikolics

MTK Budapest: Kicsak – Ikenne-King, Pintér, Balogh, Szelin – Schäfer, Kanta (Vogyicska, 81.), Vass Ádám, Bognár, Gera (Farkas, 79.) – Torghelle (Lencse, 90.)

Vezetőedző: Feczkó Tamás

Az OTP Bank Liga 10. fordulójában a tavalyi bajnok MOL Vidi FC otthonába látogattunk. A találkozó előtt a Vidi kapusa, Tomás Tujvel mellett Juhász Rolandot is köszöntötték, aki 250. NB I-es találkozóján lépett pályára, ebből 107 alkalommal az MTK Budapest színeiben. Mindkét klub erre az alkalomra készített, különleges mezzel köszöntötte.

Nem ugrottak egymásnak a csapatok, az első valamirevaló esemény a 8. percben következett, ekkor Gera csapott le Nego rossz passzára, majd próbálta meg kiugratni Torghellét, azonban az átadás kicsit hosszúra sikeredett.  Öt perccel később Bognár kapott jó labdát, majd a tizenhatoson belül szép cselt csinált, azonban elcsúszott, így nem tudta befejezni az akciót.

A 18. percig kellett várni az első komolyabb hazai helyzetig: Stopira adta be a labdát, Nikolov fejese azonban mellé ment. Egy perccel később Gera ugratta ki Bognárt, aki bődületes kapufát lőtt éles szögből. Két perccel később azonban már nem úszta meg a gólt a Vidi: Bognár passzolt szélre Szelinhez, aki remekül adott be a hosszúra, ahol Gera megelőzte védőjét, és estében a kapuba talált.

A 28. percben ismét mi veszélyeztettünk: Kanta ívelt át a hosszú sarokra szögletből, Pintér pedig kapásból a rövidet célozta, de Tujvel odaért. A 36. percben Schäfer szerzett harcosan labdát, ezzel együtt szöktette Szelint, aki rendkívül okosan Kanta elé készített, csapatkapitányunk pedig kapásból lőtte ki a hosszút. A félidő végéig újabb nagy sansz már nem adódott, így kétgólos előnyből várhattuk a folytatást ­– teljesen megérdemelten.

A második játékrész első helyzete a hazaiak előtt adódott: a bal oldalról érkező beadás – némi szerencsével – Nikolov elé pattant, de Kicsak remekül robbant ki a kapuból, és hárítani tudott. Az 57. percben ismét Kicsak bravúrja kellett ahhoz, hogy ne kapjunk gólt: Scsepovicshoz került a hazai szöglet után a labda, majd félfordulatból küldte rá, azonban ukrán kapusunk hárított. Rögtön ezután újabb szögletet végezhetett el a Vidi, azonban Juhász a kapu fölé fejelt.

A 65. percben a jobb oldalról jött beadást, Hodzics fejese elment a kapunk bal oldala mellett. A 71. percben rátettünk még egy lapáttal: Szelin szerzett labdát a Videoton térfelén, majd bal oldali beadása Bognár elé került, aki ballal káprázatosan lőtte ki a hosszút.

Röviddel ezután pofás támadást vezettünk, melynek végén Torghelle készített Schäfer elé, akinek ballábas lövése alig kerülte el a kaput. A 79. percben szépíthetett volna a Vidi: nagy kavarodás után Nego labdája repült a kapunk felé, Kicsak azonban ismét óriásit védett.

A 88. percben Hodzics bólintásánál megint hárított Kicsak, majd Ikenne-King tisztázott veszélyes helyzetben. A hosszabbításban újabb lehetőség már nem adódott, így megérdemelten, idei legjobb teljesítményünkkel elhoztuk a három pontot a tavalyi bajnok otthonából. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!