Atlétika
Krizsán Xénia

Kalkulálható vereség (GALÉRIA)

Publikálva: 2016.01.31 Frissítve: 2016.02.01 Röplabda

A női röplabda NB I 18. fordulójában, a második helyezett Vasas-Óbuda látogatott a Városmajorba. Az MTK Budapest sajnos csak az első játszmában tudta megnehezíteni ellenfele dolgát, a vendégek három szettben nyertek.

MTK Budapest – Vasas-Óbuda 0-3 (–23, –12, –16)

MTK Budapest: Kmezics, Szűcs K., Kilyénfalvi, Török K., Hackl, Lutter Csere: Nagy F. (liberó), Petőváry, Cicic, Józsa
Vezetőedző: Hollósy László

Vasas-Óbuda: Miklai, Rountree, de Sousa, Klein, Vacsi, Nagy E. Csere: Tóth A. (liberó), Villám, Bodovics
Vezetőedző: Jókay Zoltán

Az MTK Budapest negyedszer találkozott a Vasassal ebben a szezonban, de eddig nem sok öröme lehetett a párosításban: a Magyar Kupában kétszer, a bajnokságban egyszer bizonyultak jobbnak az óbudaiak. Ugyan szinte az összes találkozón voltak ígéretes momentumai, vagy akár szettjei a kék-fehéreknek, a pontszerzés még nem sikerült.

A mérkőzés előtt köszöntötték az utánpótlás legjobbjait: a miniknél Hideg Sárit, a gyerekeknél Baranyai Lilit, a serdülőknél Deli Zsófit, és a junioroknál Jagrik Esztert. 

Az első szett többnyire kiegyenlített játékot hozott, a kék-fehérek három-négy ponttal lemaradva üldözték ellenfelüket egészen a játékrész hajrájáig. Ekkor kétszer is sikerült egy pontra megközelíteni a Vasast (18-19-nél, illetve 23-24-nél), de az egyenlítésre már nem futotta Hollósy László lányainak erejéből. Némi öröm az ürömben, hogy a kezdőben szóhoz jutó fiatalok, mint Kilyénfalvi Zsófi és Török Kata, gond nélkül felvették a mérkőzés ritmusát (23-25).

A második játszma – nagyjából az első technikai szünetig – hasonlóan alakult az előzőhöz, ekkor azonban megtört a hazaiak lendülete. Az idő múlásával egyre nőtt a vendégek előnye, hiába kért időt Hollósy László 6-13-nál, már másodszor. Sajnos ezt követően sem sikerült felzárkózni a Vasashoz. Érdekes módon épp az óbudaiak feladója, Jacqueline Rodrigues de Sousa tréfálta meg többször is a kék-fehéreket (12-25).

A harmadik szettben is végig magabiztosan vezetett a Vasas-Óbuda, a hazaiak – bár az akarással nem volt gond – mégis, mintha nem hittek volna a győzelemben, illetve a pontszerzésben. A vendégek bátran, felszabadultan játszottak, és végül simán nyerték a játszmát, és ezzel a mérkőzést is (16-25).

Ezzel a vereséggel az MTK Budapest továbbra is a hatodik helyen áll, igaz, a hetedik helyezett Nyíregyháza hátránya mindössze hat pont, és kettővel kevesebb meccset játszott. Hollósy László lányai jövő hét szombaton a nullapontos Miskolc otthonában nyerhetik vissza elveszettnek tűnő önbizalmukat. 

Hollósy László: – Ahogy mélyen tisztelt kollégám szokta mondani: dolgozunk tovább! Tény viszont, hogy míg riválisaink jelentősen megerősítették kereteiket a közelmúltban, mi ugyanazzal a csapattal dolgozunk tovább, mint amelyikkel augusztusban nekivágtunk a bajnokságnak.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!