Karate
Sterck Laura

Kalkulálható vereség(GALÉRIA)

Publikálva: 2015.09.06 Frissítve: 2015.09.11 Kézilabda

A női kézilabda NB I bajnoki címvédője, az FTC-Rail Cargo Hungaria sima győzelmet aratott az MTK Budapest otthonában.

MTK Budapest - FTC-Rail Cargo Hungaria 21-37 (10-18)
Budapest, Elektromos Csarnok 300 néző
Vezette: Halász, Tarnavölgyi

MTK Budapest: Ignácz-Pethő, Putz - Bacikova, Tóth, Szádvári (1), Horváth, Wolf (8/4), Kovács, Blaubacher (1), Gera (2), Dakos (4), Hosszu, Faluvégi, Gorilszka (1), Valovics (2), Barna (2). Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

FTC-Rail Cargo Hungaria: Szikora, Tomasevics - Zácsik (2), Cifra (2), Szarka, Schatzl (2), Szucsánszki (6), Szekeres (1), Mészáros, Kovacsicz (9), Lukács (4), Pena, Háfra, Hornyák (4), Szekerczés (6/4), Szamoránsky (1). Vezetőedző: Elek Gábor.
Hétméteres: 6/4, ill. 5/4
Kiállítás: 2, ill. 8 perc.
A mérkőzés alakulása: 5.perc: 0-4, 10. perc: 3-6, 15. perc: 6-12, 20. perc: 7-13, 25. perc: 10-15, 34. perc: 11-21, 40. perc: 14-24, 46. perc: 16-27, 54. perc: 18-33.

A bajnoki címvédőt vendégül látni sosem egyszerű feladat, úgy főként nem, hogy a lányok szerdán, a bajnokság nyitófordulójában, Debrecenben szenvedtek vereséget. Az előjelek nem ígértek kék-fehér sikert.

Tavaly a Magyar Kupa négyes döntőjében többen szembesülhettek a ténnyel, hogy mennyire más dimenzió is a Ferencváros, ha kézilabdáról van szó, nem volt ez másképp most sem.

Félidőben nyolcgólos előnye volt Elek Gábor csapatának, mindezt úgy, hogy a vendégek legnagyobb klasszisának tartott, Nerea Pena egy percre sem vette le magáról melegítő felsőjét.

Különösebben nem változott a játék képe a második játékrészben sem, a Ferencváros dominált, védekezésükön nem lehetett fogást találni, majd a szerzett labdákból Kovacsicz Mónikát rendszeresen le tudták indítani a vendégek, erre pedig Golovin Vlagyimir csapata nem talált ellenszert.

A kereken 10 gól, amit szervezetlen védelem ellen, gyorsindításból szerzett az FTC, közel ki is tette a csapatok közti végső differenciát.

Mint a csapat vezére, Wolf Alexandra 8 góllal tartotta folyamatosan életben az MTK reményeit. Mellé, szintén pazar egyéni teljesítménnyel, Dakos Noémi nőtt fel, aki padról beszállva, beálló poszton 4 alkalommal rezgette meg a hálót, továbbá fontos büntetőket, emberelőnyöket is kiharcolt a vendég védők gyűrűjében. Ignácz Pethő Renáta is egészen kitűnő estét zárt, a hálóőr bravúrjaival, a lányok - főként az első félidőben - nem engedték nagyobb különbséggel elhúzni a zöld-fehéreket.

A fiatalság estéje is volt ez a mai, hiszen Faluvégi Dorottya, és Blaubacher Dóra személyében két 20 év alatti játékosunk is lehetőséget kapott Golovin Vlagyimirtól, akiket remélhetőleg egyre többet fogunk látni az NBI-es csapatban. Szó, mi szó, hozzájuk hasonlóan ígéretes játékkal rukkoltak elő a Ferencváros fiataljai, Háfra Noémi, és Lukács Viktória is fontos gólokat szállítottak a vendégeknek.

A csurig megtelt Elektromos Csarnok 300 nézője kitűnő élménnyel gazdagodhatott, ez nem vitás. Még a hazai szurkolók sem bosszankodtak hosszasan, a lefújás után jogosan járt a lányoknak az eredményes folytatásra buzdító taps.

Az FTC Rail Cargo Hungaria betonbiztos védekezésével, leindításaival, és nem utolsó sorban, játékosállományából fakadó fölényével tudott az MTK Budapest fölé kerekedni. Így jelenleg a tabellán a Fradi 4 ponttal az élen, az MTK pedig sereghajtóként várhatja a következő Dunaújváros elleni bajnokit.



Golovin Vlagyimir, vezetőedző (MTK Budapest) a mérkőzés után: – Sajnos ott folytattuk, ahol Debrecenben abbahagytuk. Nyilván az a súlyos vereség még mindenkinek benne van a fejében. Később kezdtünk küzdeni, vissza is jöttünk a meccsbe, voltak jobb pillanataink, lőttünk könnyebb gólokat, ám a Ferencváros ellen ez kevés. Védekezésben nem voltunk elég agresszívek, rontottunk sokat, és ezek a hibák rendre az ellenfél önbizalmát erősítik. Nehéz sorozatban vagyunk, de ezeket a dolgokat gyorsan ki kell javítani.

Elek Gábor, vezetőedző (FTC-Rail Cargo Hungaria) a mérkőzés után: – Nekünk ez kötelező győzelem volt. Annak örülök, hogy nagy sebességű mérkőzést tudtunk játszani. Mindkét csapat komoly iramot diktált. Ennek persze az volt a hátulütője, hogy sok volt a technikai hiba. Kiemelkedett a kapusunk teljesítménye, de jól kézilabdáztak a jobbszélsőink is. A beállóval szembeni védekezéssel elégedetlen vagyok, de összességében tetszett, amit csináltak a lányok.

Az MTK Budapest szeptember 12-én Dunaújvárosban lép pályára, majd 19-én az Elektromos Csarnokban fogadja a Fehérvár KC együttesét.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!