Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Jön a DVTK

Publikálva: 2017.02.17 Frissítve: 2017.02.16 Kosárlabda női

Két hazai mérkőzése maradt februárban női kosarasainknak. Szombaton a tavalyi kupagyőztes érkezik a Városmajorba.

A női kosárlabda NB I 18. fordulója következik, az MTK Budapest újabb hazai nagycsapatot, a Magyar Kupa címvédőjét fogadja, az Aluinvent DVTK Miskolc személyében. A tabella hatodik helyén, utolsó, legalább ötvenszázalékos győzelmi mutatóval bíró csapatként tanyázik Maikel Lopez együttese, kiknek idén az európai kupaszereplés nem sikerült – Euro Cup csoportjukból nyeretlenül estek ki – és a magyar mezőnyben is kissé alulteljesítenek.

Czank Tímeáék legutóbbi szezonjukhoz viszonyítva, egyértelműen nem tudják a szezon előtt vártakat hozni. Jóllehet, jócskán le is cserélődött a DVTK állománya, – az utánpótlás-játékosokat leszámítva – öten maradtak a tavalyi kupagyőztes keretből, de igazolásaikkal még januárban sem lassítottak.

Két amerikai hátvéddel erősítve próbál az alapszakasz végén felkúszni riválisaira a piros-fehér alakulat, amelyik legutóbb igen szoros meccset játszott az MTK Budapesthez hasonlóan alsóházi BEAC Újbudával.

Keretük mélysége össze sem hasonlítható a korábbi évek Miskolcával, ezért is lehet, hogy viszonylag szűk – az újonan igazoltakat leszámítva –, hétfős aktív rotációval dolgozik a DVTK spanyol szakvezetője. Harminc perc felett átlagol Tina Jovanovics és Czank Tímea is, de még U20-as, válogatott kiválóságuk Horváth Bernadett is 25 percet kap meccsenként.

Minőségében azonban nagyon is tiszteletreméltó az idei miskolci keret, kik hihetetlen nagyarányú győzelmeket arattak már a szezonban. Harmincpontos különbséggel hozták le a BEAC, a PINKK és a ZTE elleni meccseiket is, igaz szoros csatákat is megéltek már riválisaik ellen, elég csak a Cegléd, a Szekszárd vagy a Győr ellen vívott találkozóikat említeni.

Még előbbi sort bővítette őszi találkozásukkor az MTK Budapest is, mikor a Generali Arénában 91-44-es vereséget szenvedtek a lányok, a borsodiak gyilkos ösztönére újabb példát szolgáltatva, akik akkor sem állnak le a pontgyártással, ha tizenöt, húsz, húszonöt egység a differencia.

Nagy Dóra gárdája nem egyszer mutatott szép játékot rangosabb ellenfele ellen is idén, érdemes csak a Szekszárd, a PEAC vagy akár legutóbb a Cegléd elleni találkozókra gondolni. Éppen ezért okkal bíznak újból a derekas helytállásban női kosárlabdázóink, szombat este megéri majd a labdarúgó-mérkőzés után Budára is ellátogatni!

Női kosárlabda NB I 18. forduló MTK Budapest - Aluinvent DVTK Miskolc

Február 18. 18:00 1122 Budapest Acsády Ignác utca 3. (Bejárat a Maros utca felől)

/ képek forrása: boon.hu , dvtk.eu /

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!