Atlétika
Krizsán Xénia

Jól megérdemelt győzelem

Publikálva: 2016.12.04 Frissítve: 2016.12.04 Röplabda

A női röplabda NB I 8. fordulójában az MTK Budapest Kaposvárra látogatott, és bár nagyon meg kellett izzadnia érte, végül három ponttal távozhatott.

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem – MTK Budapest 1-3 (16, 25, –15, 20)

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem: Bagyinka, Rák, Szívós, Araujo, Sitkey, Horváth A.
Csere: Csitári (liberó), Kanizsai, Héri, Kocsi A., Korniss
Vezetőedző: Zarka Péter

MTK Budapest: Szűcs K., Lakatos E., Hackl, Lutter, Papp O., Petőváry
Csere: Tímár E. (liberó), Kilyénfalvi, Lesi
Vezetőedző: Alberto Salomoni

Három nappal a Budaörs legyőzése után az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem otthonába látogatott az MTK Budapest női röplabdacsapata. Alberto Salomoni együttese első hét meccséből ötöt megnyert, így a negyedik helyről várhatta a vasárnapi találkozót.

Bár a hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, az első technikai szünetben már a kék-fehérek voltak kétpontos előnyben. Az idő múlásával egyre lendületesebben, egyre magabiztosabban játszottak a fővárosiak, le is tudták szakítani ellenfelüket, simán hozták az első játszmát (25-16).

A második szettben is ott folytatta az MTK Budapest, ahol az előzőben abbahagyta: korán 3-4 pontos előnyre tett szert, ezt őrizte egészen a játékrész hajrájáig. Ekkor azonban a hősiesen mezőnyöző, korábban az UTE ellen is pontot szerző kaposváriak felzárkóztak. Az idegek harcát végül a vendégek bírták jobban, talán épp a Kaposvárra is velük tartó szurkolók biztatásának köszönhetően (25-27).

A harmadik játszma nagy fordulatot hozott: Zarka Péter tanítványai egyre felszabadultabban, önbizalomtól duzzadva játszottak, míg a fővárosiak nyomokban sem emlékeztettek idei önmagukra. Alberto Salomoni hiába használta ki második időkérését már 11-4-nél, a kék-fehér lányok szemmel láthatóan nem tudtak mit kezdeni a kaposváriak hirtelen formajavulásával, amit a vendéglátók meg is büntettek (25-15).

A negyedik szett rendkívül kiegyenlített játékot hozott. Hol az egyik, hol a másik csapat vezetett egy-két ponttal, de egyik sem tudta igazán lerázni ellenfelét. A játékrész végéhez közeledve előbb Alberto Salomoni kért időt 20-19-nél, majd Zarka Péter 20-22-nél. A végjátékból ítélve az olasz szakember szavai találtak nyitott fülekre, mivel a fővárosiak huszáros hajrával behúzták a játszmát, és így a mérkőzést is (20-25).

Alberto Salomoni: – Nagyjából ilyen mérkőzésre számítottam, tudtuk, hogy nehéz lesz. Azt kell megérteni és elfogadni, hogy igenis meg kell harcolnunk minden egyes pontért, szettért és meccsért. Az ilyen küzdelmes, szoros meccseken aratott sikerek is ugyanannyit érnek, mint a sima győzelmek. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!