Atlétika
Krizsán Xénia

Jól állnak a Brüll akadémisták a magyar bajnokságon

Publikálva: 2015.06.23 Frissítve: 2015.06.23 Sakk

Jelenleg is zajlik Balatonlellén a korcsoportos magyar bajnokság, a legjelentősebb egyéni utánpótlás-verseny a hazai viszonyokat tekintve. A bajnokságon 24 MTK Budapest játékos vesz részt, ezzel a kék-fehéreké a legnépesebb delegáció a mezőnyben, mely eredményességét illetően is az élmezőnybe várható.

A szerdáig tartó viadalon h,étfő délutánig lezajlott hétből öt forduló (egyes korcsoportokban kilencből hat). Íme a MTK sportolóinak eredményei:

A Brüll Alfréd Akadémia növendékei kimondottan ígéretesen állnak a versenyben. A 16 év alatti fiúknál Marosi Levente holtversenyes első helyen áll, kedden közvetlen üldözőjével, Ugróczky Péterrel vív kulcsmérkőzést. A 18 év alatti lányoknál a Terbe nővérek az előzetes várakozások alapján a verseny toronymagas esélyesei voltak, ennek megfelelően az első két helyen állnak, azonban a nyitófordulóban kötött gyors remijükön túl Zsuzsanna egy, Julianna két döntetlent is megengedett az ellenfeleknek, így nem ülhetnek babérjaikon.

A többi MTK-s fiatal közül Forgács András (Fiú 12) áll a legjobban, halványabb kezdés után felzárkózva az élmezőnyhöz. A 14 év alatti lányok mezőnyében a szakosztályhoz nemrég csatlakozó – első minősítő versenyükön szereplő – Zaharov Alexa és Viktória, az ötödik, illetve hatodik helyen áll, és ami lényeges, mindketten szereztek már győzelmet. A 18 év alatti fiúknál Laza Szabolcs a nyolcadik helyről – ám mindössze fél ponttal lemaradva az éllovastól – várja a keddi utolsó előtti megmérettetést. Az MTK Budapest többi utánpótlás versenyzője, korcsoportjában az első tíz helyen kívül tanyázik.

A delegáció szerepléséről részletesebben is beszámolunk a verseny befejezését követően, az edzők értékelésével kiegészítve.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!