Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Jókor játsszunk jól!

Publikálva: 2019.02.17 Frissítve: 2019.02.17 Kosárlabda női

Újra verhető ellenfelet sodort az utunkba a sors – olyannyira verhetőt, hogy már meg is vertük egyszer. Vasárnap délután öt órától a PINKK Pécsi 424 otthonában játszunk alsóházi rangadót.

Az utóbbi hetekben, hónapokban több olyan meccsünk is volt hazai pályán, amelyeken nálunk sokkal esélyesebb ellenféllel küzdöttünk meg, és amelyek kifejezetten jól sikerültek. Ilyen volt például december végén a Szekszárd (60–74), aztán január közepén a PEAC (74–86), majd immár februárban a Sopron (64–83) elleni mérkőzés. Csupa-csupa olyan eredmény, ami több, mint elfogadható, jobb majdnem mindegyik alsóházi riválisunkénál ugyanezen élcsapatok ellen. Az alsóházi riválisaink ellen azonban mostanában sajnos látványosan begörcsölünk, szomorú példája volt ennek a Vasas (45–80) valamint a BEAC (49–80) elleni összecsapás, az látszik tehát, hogy valahol itt lehet a kutya elásva: amikor képes a csapatunk felszabadultan játszani, mert azt gondolja, nincs veszítenivalója, képes jól kosárlabdázni, amikor azonban van tét, megremegnek a kezek.

Ezen kellene változtatni, erre kellene valamit kitalálni.

Kiváló alkalom a próbálkozásra a vasárnapi bajnoki, amelyen a PINKK Pécsi 424 vendégei leszünk Kozármislenyben, azé a társulaté, amely az egyetlen az NB I A-csoportjának mezőnyében, amelyet le tudtunk győzni. A mai napig emlékezetes az a bizonyos november 10-én játszott meccs, amelynek végén 68–65-ös győzelemmel jöttünk le a pályáról, csapatként küzdve, jól támadva, jól védekezve. Azóta csak bizonyos játékelemek sikerültek jól, nem állt össze a játék sosem úgy, mint a PINKK ellen, de hátha majd most. Meg kell próbálni, nekik kell menni, és nem szabad görcsölni, lazán, felszabadultan kell kosárlabdázni, nem elfelejtve, hogy ez mégiscsak egy játék. Persze könnyű jó tanácsokat osztogatni az íróasztal mögül, de a mögöttünk hagyott mérkőzéseknek egyértelműen ez a tanulsága: hogy jókor játsszunk jól. Mondjuk most.

Női kosárlabda NB I, A-csoport

2019. február 17., 17:00

PINKK Pécsi 424–MTK Budapest

Játékvezetők: Tőzsér Dénes, Vida József, Major Ádám (Mocsai László)

Kozármislenyi Sportcsarnok

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!