Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Jöjjön az első hazai bajnokink!

Publikálva: 2018.10.25 Frissítve: 2018.10.24 Kosárlabda női

Nem számítunk könnyű meccsre a 2018/19-es női kosárlabdaszezon első városmajori mérkőzésén.

Tovább várat magára női kosárcsapatunk első győzelme. Lányaink a múlt hétvégi, szűken elvesztett, BEAC elleni rangadó után, végre hazai pályán bizonyíthatnak.

Közel jártunk szombaton a Gabányiban, hogy sikert ünnepeljünk. Az ötpontos, szűk vereség azonban egész héten arra sarkallta a csapatot, hogy még keményebben készüljön. Annak ellenére, hogy a végeredményben sok örömünk nem lehetett, részsikerreink akadtak a BEAC elleni meccsben. Komoly küzdeni akarás van az idei keretben, amit gyenge kezdés utáni zárkózásunk, fordításunk is hűen tükrözött. Sokat fejlődtünk a játék egyes szegmenseiben, de még mindig van hová, hogy az igazán éles helyzetekből jól jöjjünk ki.

Nagy Dóra együttesére nehéz feladat vár, hiszen az élvonal középmezőnyéből egyre inkább felfelé kilógó Zalaegerszeg látogat a fővárosba.

Míg mi két mérkőzést követően két vereséggel állunk, a zalai kék-fehérek már öt bajnokin is túl vannak. A bajnok Sopron elleni vereségüket leszámítva, kizárólag a DVTK tudta legyőzni őket az októberi szezonnyitón, azóta győzelem a Cegléd, a Győr és legutoljára hétközben a PINKK Pécsi 424 ellen.

Gáspár Dávid csapata egyre jobb formába lendül tehát, ugyanakkor a héten már másodszor játszanak, ráadásul utazniuk is kell, ami fogódzó lehet lányaink számára.

Már tavaly is találkoztunk a ZTE centerével, Nadia Parkerrel, a frissen beválasztott magyar válogatott kerettag Hegedűs-Őry Györgyi és Horti Dóra erős magyar magasemberekként egészítik ki ezeket a posztokat. A palánk alatt is számíthatunk csatákra, egyelőre a mi erősségünk ott mutatkozott meg Szabó Flóra és Hegedűs Janka párosával, de a külső posztokon is veszélyes lehet a ZTE, amerikai bedobójuk Harrison, valamint osztrák irányítójuk Koizar is ponterősek. Nagy nyári erősítésük volt továbbá az U20-as válogatott Pusztai Petra, aki szombaton testvérével csaphat össze.

Légiósokkal és hazai kosarasokkal egyaránt jól felszerelt keret a zalaegerszegi, nekünk a frissességünket, a hazai pályát, valamint az első siker utáni akartunkat kell kihasználni, hogy meglepjük az ellenfelet.

MTK Budapest – ZTE NKK

Október 27. 18:00 Városmajori Kosárcsarnok

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!