Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Jöhet az elődöntő

Publikálva: 2018.01.30 Frissítve: 2018.01.30 eSport

FIFA Pro Clubs csapatunk a Snapsz FC ellen harcolta ki a legjobb négy közé jutást a Magyar Kupában.

A Drinking Team11 és a Titanium Cloud eSports elleni sikert követően a legjobb nyolc között a Snapsz FC volt az ellenfelünk. A csapatvezetői döntés alapján a Ciprus – Slider, Czifra Ati, Latyak, Balásfalvi – Majorosi, Kárpáti, Bazsi, Rácz Bandi, Fruzsi – Pedro összeállítású csapat lépett pályára.

A kezdő sípszótól kezdve aktívabban játszottunk, próbáltuk akaratunkat ráerőltetni ellenfelünkre, de az utolsó passzok rendre nem sikerültek, ezért már a 15. percben megpróbálkoztunk átlövéssel. Majorosi szerzett labdát, Bazsinak passzolt középre, aki 16 méterről a kapufára bombázott.

A 25. percben Rácz Bandi továbbított Fruzsinak, aki félpályától indította a védők között tökéletes ütemben kiugró Majorosit. Krisz pedig kapott az alkalmon, tolt egyet a labdán, majd laposan lőtt, a labda a jobb kapufáról pattanva végiggurult a gólvonalon, majd a bal oldali lécet érintve teljes terjedelemével áthaladt rajta. (1-0)

A 33. percben Czifra Ati kapott sárga lapot, a büntetőterület sarkánál szabálytalankodott Gentoval. A szabadrúgást az ötös sarkához ívelték, ahol érkezett Noah, és kapásból a bal felsőbe lőtt, a kapufa nekik is segített, így gyorsan megszületett az egyenlítő találat. (1-1)

A középkezdésből egyből támadást építettünk, de Pedro lövését védte a kapus. Ezt követően fokozatosan átvettük az irányítást, a mi akaratunk érvényesült, ellenfelünk kontrákra és hosszú labdákra próbált építeni, de ezeket lefüleltük, igaz a félidő végéig csak két veszélyes lövést tudtunk elereszteni, Kárpáti és Pedro kísérletét fogta a kapus.

A szünetben megnyugodott a csapat, és összeszedettebben kezdett játszani. A passzok átgondoltabbak lettek, és ennek hamar meg is lett az eredménye, az 52. percben Fruzsi fejelt veszélyesen, de ezt még le tudta húzni a kapus. Innentől fokozatosan növeltük a nyomást, helyzet után helyzet következett, amit vagy a kapus, vagy a védelem le tudott fülelni. A 62. percben a hálóőr bravúrjának köszönhetően maradt az állás, Fruzsi lövését hárította lábbal. A 69. percben Majorosi távolról lőtt, de a jobb külsővel megeresztett bomba kimaradt.

A 71. percben érkezett a fordulat. Majorosi tört be a tizenhatoson belülre, ahol a védők buktatták, a játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott. A labda mögé a sértett állt, és kíméletlenül, a jobb kapufa mellé helyezte a labdát, esélyt nem adva a kapusnak. (2-1)

A 76. percben mintaszerű kontrát mutattunk be. Latyak blokkolt, Fruzsi indította Rácz Bandit, aki kapásból Pedro elé passzolt, aki középre ívelt a behúzódó Majorosihoz, Krisz pedig védőjéről leválva még át is tudta venni a labdát, majd a bal alsóba passzolt, belsővel, megszerezve maga – és csapata – harmadik találatát. (3-1)

A 79. percben érkezett a megnyugvást jelentő negyedik találat. Ismét kontráztunk, Balásfalvi, Horváth, Kárpáti majd Majorosi ért labdába. A triplázó szélsőnk szédíteni kezdte ellenfelünket, így Pedro ki tudott bújni a védelem mögé ívelt labdára, és kapásból jobb lábbal lőtte ki a hosszú alsót. (4-1)

A mérkőzés további részét kényelmes passzolgatás és lassú építkezés jellemezte, és a 92. percben ismét a hálóba került a labda, de Fruzsi közeli fejesénél a partjelző emelte zászlaját, így nem nőtt tovább az előny, és a második félidei ellentmondást nem tűrő játék elég volt az elődöntőhöz. A legjobb négy között a Hoongrain Esport vár csapatunkra, akik nem kis meglepetést okoztak a WonderStag eSport legyőzésével.

HPCL Magyar Kupa, negyeddöntő

MTK Budapest eSport - Snapsz FC 4-1 (1-1)

Gsz.: Majorosi (3), Pedro ill. Noah.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!