Atlétika
Diósi-Moravcsik Angéla

Jöhet a nyolcaddöntő

Publikálva: 2018.03.20 Frissítve: 2018.03.21 eSport

Első helyen zárt az Eb-csoportkörben Magyarország.

24 fős kerettel vágott neki virtuális labdarúgó válogatottunk az Európa-bajnokság csoportkörének.  Ciprus, Latyak, Balásfalvi, Kárpáti, Rácz Bandi, Majorosi Krisz, Bazsi és Pedro képviseli az MTK Budapestet, többen alapemberként kaptak szerepet a csoportmérkőzéseken. 

Magyarország mellett Izland, Izrael és Törökország csapatával kerültünk össze, a továbbjutás a keret erősségét figyelembe véve borítékolható volt, ennek megfelelő módon kezdett a pontgyűjtésbe válogatottunk

Az első mérkőzésen Törökország ellen szerepeltünk. Ciprus, Kárpáti Krisz és Rácz Bandi játszhatta végig a mérkőzést, és mindhárman megbízható, stabil teljesítményt nyújtottak. Szűrőink 9 lefülelt átadással vették ki részüket a sikerből, Ciprus pedig kapott gól nélkül hozta le a nyitómeccset, így három ponttal a csoport élére álltunk. A visszavágón Kárpáti és Majorosi kapott 90 percet. Előbbi megszokott stabil védekezőjátékkal, utóbbi pedig góllal vette ki a részét a 2-2-es pontszerzésből.

Izrael ellen az első mérkőzés gól nélküli döntetlennel ért véget, itt Rácz Bandi és Latyak játszott. Bandi hét szerelést mutatott be, ami a mezőnyben a legtöbb, ellenfelünknek összesen nyolc szerelése volt. A 3-3-ra végződő visszavágón Majorosi, Ciprus, Latyak és Kárpáti jutott szóhoz. Játékosaink közül Majorosi Kriszt kell kiemelni, aki góllal és gólpasszal járult hozzá a pontszerzéshez, mindezek mellett a legtöbb kulcspasszt adta.

Utolsó ellenfélként Izland legjobbjaival kerültünk szembe. Már az első mérkőzésen kinyílt a gólzsák, és meg sem álltunk ötig. Majorosi Krisztián két találattal és három gólpasszal kulcsszerepet vállalt, Rácz Bandinak a középpályán nem volt sok feladata, azért így is egy-egy szerelés illetve elcsípett passz szerepel a neve mellett. Kárpáti Krisz mutatói alapján tökéletesen olvasta a játékot, négyszer fülelte le ellenfelünk átadását, Balásfalvi Zoli pedig debütálhatott, és a védelem bal oldalán két szerelést bemutatva stabilan tartotta fel ellenfelünket. Hiába szépítettek az izlandiak, a különbség így is komoly lett, az 5-1-es siker pedig a csoportelsőség kapujába repítette a csapatot.

A visszavágó hasonlóan sikerült, az MTK Budapest játékosai pedig ismét kiemelkedőt nyújtottak. Bazsi egy, Pedro két gólt szerzett, Kárpáti Krisz, két assziszt mellett öt szerelést, két kulcspasszt és három labdaszerzést mutatott be. A védelem két kihagyásából kétszer mattolták Ciprust, aki ennek ellenére öt védésével remek mutatót produkált.

A csoportot végül veretlenül zárta válogatottunk, három győzelem mellett három döntetlennel, 12 ponttal. Izrael 10 ponttal második, Törökország 8 ponttal harmadik lett, így kiemeltként várhatjuk az egyenes-kieséses szakaszt.



Az MTK Budapest eSport szakosztályának támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!