Keresés

Jöhet a negyeddöntő

Publikálva: 2018.01.08 Frissítve: 2018.01.08 eSport

FIFA Pro Clubs csapatunk a legjobb 8 közé jutott a Magyar Kupában.

MTK Budapest – Hungary Eeleven 1-0 (1-0)

A Ciprus - Kurtsits, Slider, Latyak, Balásfalvi - Majorosi, Kárpáti, Bazsi, Rácz, Fruzsi - Pedro összeállítású csapatnak a Hungary Eleven volt az ellenfele a Magyar Kupában. A tét a legjobb 8 közé jutás volt, ami egy mérkőzésen dőlt el.

A Hungary Eleven az élvonal 6. helyén várta a téli szünet végét, csapatunk pedig az első helyen telelt, így két erős gárda mérkőzésére volt kilátás.

Ellenfelünk kezdte az első félidőt, de Bazsi gyorsan labdát szerzett  középen. Ezt követően gyors, sok passzos játékkal forgattuk meg őket, majd a jobb oldalon indultunk meg, de a beadást kifejelték. A labda átjutott a bal oldalra, Fruzsi beadását a kapus kiütötte, a lecsorgót Majorosi Krisz passzolta Rácz Bandi elé, aki minimális igazítás után jobb belsővel lőtt a kapu bal oldalába, így a 9. percben megszereztük a vezetést (1-0).

Ezt követően adok-kapok helyzet alakult ki, előbb Fruzsi beadását ütötte ki a kapus, majd a vendégek kontráztak, de Ciprus ziccerben menteni tudott, a vele szemben kiugró támadó lövésébe vetette magát.

A félidő közepén is próbált minket nyomás alá helyezni a Hungary Eleven, de Latyak kétszer is fejjel mentett. Sok volt a pontatlanul passzolt labda, de ezeket vissza tudtuk szerezni, mielőtt helyezetet alakított ki a H11. 

A félidő utolsó helyzete a 39. percben jött, de a két védő közé bepasszolt labdából született lövést Ciprus védeni tudta, így a szünetre előnyben vonultunk.

A pihenőt követően nyugodtabb játékot mutattunk, tartottuk a labdát, ha kellett a kapushoz passzolva növeltük a labdabirtoklást. Lassan épírkeztünk, jöttek a beadások, szögletek, de igazán nagy helyzet csak az 55. percben alakult ki, amikor Bazsi szabadrúgását Slider vette le, de a kitörő kapus mellett nem tudta elgurítani.

A Hungary Eleven egyre görcsösebben próbált támadni, amit tovább fokozott, nehezítette dolgukat a javuló passzjátékunk, és a labdatartás, mindig volt kinek passzolni, jól mozogtak üres területre a játékosaink. A támadó harmadban azonban nem volt meg az átütőerő, hosszúak lettek az indítások, lefülelték a beadásokat, védték azt a pár lövést, ami kapura ment. 

A mérkőzés utolsó percei izgalmasan alakultak. A 88. percben szabadrúgást végezhetett el a H11 az oldalvonal mellől. Ezt Ciprus lehúzta, de a kirúgott labdát ellenfelünk szerezte meg, a gyors támadás vége pedig újabb szabadrúgás lett, szinte ugyanonnan, mint az előző. Ezt megpróbálták rövidebben beívelni, de Balásfalvi Zoli lefülelte a labdát, amiből kontrát indítottunk, sikertelenül. Mire azonban a Hungary Eleven megindult volna a kapunk felé, jött a hármas sípszó, így továbbjutottunk a legjobb nyolc közé, ahol a Snapsz FC lesz az ellenfelünk március első hétvégéjén. 

MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!